ΑρχικήTop Picks8 Android apps για privacy & ασφάλεια

8 Android apps για privacy & ασφάλεια

Ασφάλεια στο Android; Έχοντας μόνο αντιική προστασία στο κινητό σας, δεν σας εξασφαλίζει την απόλυτη ασφάλεια (απόλυτη ασφάλεια προφανώς και δεν σας την εξασφαλίζει τίποτα), στη συνέχεια θα καταλάβετε τι εννοώ!

Όσον αφορά την ασφάλεια στις κινητές συσκευές εκτός από το antivirus, συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

  • Ασφάλεια και απόρρητο δεδομένων
  • Περιορισμός στην άδεια επικίνδυνων εφαρμογών
  • Μαύρη λίστα ανεπιθύμητων κλήσεων και sms
  • Καλή λειτουργία Backup σε περίπτωση βλάβης της συσκευής
  • Και πλέον, λειτουργία κρυπτογράφησης της συσκευής

Το android της Google είναι ένα πολύ ευέλικτο λειτουργικό σύστημα που μπορεί να σας προσφέρει αυτές τις λειτουργίες ασφαλείας αν επιλέξετε τις σωστές εφαρμογές από το Google Play Store.

Παρακάτω θα δούμε μια μια τις καλύτερες εφαρμογές ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο Android smartphone σας!

1. TextSecure Private Messenger (Free).

Υπάρχει τεράστιος αριθμός ασφαλών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που διατίθεται στο Play Store, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται μόνο εάν και τα δύο άτομα χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή για να λειτουργήσει η κρυπτογράφηση.

Η TextSecure σπάει αυτό το εμπόδιο και συνεργάζεται με τυποποιημένα μηνύματα κειμένου SMS, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στη τακτική γραπτών μηνυμάτων, ακόμη και αν ο παραλήπτης δεν χρησιμοποιεί TextSecure. Το TextSecure Messenger είναι μία δωρεάν ασφαλής εφαρμογή μηνυμάτων κειμένου που αναπτύχθηκε από την Whisper Systems Open.

Είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα και υποστηρίζει κρυπτογράφηση end-to-end για τα μηνύματα ασφαλούς κειμένου, που σημαίνει πως τίποτα δεν αποθηκεύεται στον server τους.

Οι ιδιωτικές συζητήσεις σας θα είναι ακόμα πιο ασφαλείς αν και τα δύο μέλη μιλάτε απευθείας μέσω του TextSecure app, αλλά η ικανότητα να κρυπτογραφήσετε τα τυποποιημένα μηνύματα SMS σας κάνει να διαφέρει από άλλες ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Install

2. RedPhone: Private Calls (Free)

Το RedPhone είναι μία δωρεάν ασφαλή εφαρμογή κλήσεων που παρέχει κρυπτογράφηση end-to-end για τις ιδιωτικές κλήσεις σας, εξασφαλίζοντας τηλεφωνικές συνομιλίες που κανείς δεν μπορεί να ακούσει (κρατάμε μια επιφύλαξη περί αυτού!).

Ο σκοπός για τον οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω την app Red είναι ότι είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Το κόκκινο τηλέφωνο χρησιμοποιεί το πρότυπο για τον αριθμό τηλεφώνου σας για να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για οποιοδήποτε άλλο αναγνωριστικό.

Το RedPhone δημιουργήθηκε από την Open Whisper Systems και είναι open source.

Install

3. Crypt4All Lite (AES) – (Free File Encryption Software)

Το Crypt4All Lite (AES) είναι το δημοφιλές app για την κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση της συσκευής και των αρχείων με 256 bit AES αλγόριθμο (AES Κρύπτη έκδοση 2).

Έχει αναπτυχθεί από την codewell4 διατηρώντας το απόρρητο των δεδομένων και την ασφάλεια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε Crypt4All Lite (AES) δωρεάν από το Google Play Store.

Αυτό το app κρυπτογράφησης της συσκευής είναι καλό να χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των ευαίσθητων αρχείων σας πριν από τη μετάβαση τους σε επιγραμμικές υπηρεσίες cloud.
Κανείς εκτός από εσάς δεν θα έχει πρόσβαση και δεν θα μπορεί να διαβάσει τα αρχεία που προστατεύονται από το Unicode και τον κωδικό πρόσβασης σας.

Install

4.Orbot: Proxy with Tor (Free Privacy and Online Anonymity)

Android

Το Orbot είναι ένα app που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Internet, στα e-mail και σε αποστολή άμεσων μηνυμάτων, χωρίς να απειλείται να παρακολουθούνται (και εδώ κρατάμε μια επιφύλαξη).

Το Orbot φέρνει τη λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά του Tor απευθείας στο Android OS. Το Tor είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα πρόγραμμα λογισμικού που σας βοηθά να προφυλαχτείτε κατά της επιτήρησης.

Το Orbot είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σε απευθείας σύνδεση με τη χρήση Tor για την κρυπτογράφηση της κυκλοφορίας σας στο Internet και να περάσει την κυκλοφορία σας μέσα από μια σειρά από υπολογιστές σε όλο τον κόσμο, διατηρώντας την ανωνυμία σας.

Install

5.AppLock (Free Application Lock Utility)

Το AppLock χρησιμοποιείται για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Μπορείτε να βάλετε κλειδαριά στα SMS σας, στις Επαφές, στη Γκαλερί, στο Gmail, στις Ρυθμίσεις, το Facebook και σε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή θέλετε να κρατήσετε μακριά από τους ξένους.
Μην συγχέετε το AppLock με την ενσωματωμένη κλειδαριά του τηλεφώνου σας, το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό του smartphone σας σας επιτρέπει να βάλετε κλειδαριά στο τηλέφωνό σας, αλλά όχι για τις επιλεγμένες εφαρμογές που θέλετε.
Με το AppLock, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν ένας φίλος δανειστεί το τηλέφωνό σας για να παίξει παιχνίδια ή αν πάρει το smartphone σας να ρίξει μια ματιά. Τα προσωπικά σας δεδομένα σε ορισμένες εφαρμογές εξασφαλίζονται με την εφαρμογή!

Install

6.App Ops (Free App Permission Manager)

Το App Ops είναι μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να μπλοκάρετε δικαιώματα για μεμονωμένες εφαρμογές. Δηλαδή, θα σας επιτρέψει να εμποδίσετε περιττές άδειες app ορισμένων εφαρμογών που δεν έχουν να κάνουν με την κύρια λειτουργία των εφαρμογών.
Σε γενικές γραμμές, το Android OS είναι χτισμένο με ένα σύστημα ενσωματωμένων δικαιωμάτων για τα apps και κατά την εγκατάσταση οποιασδήποτε εφαρμογής από Play Store θα σας ζητηθεί να χορηγηθούν οι άδειες για τα αιτήματα του κάθε app. Εάν αρνηθείτε να συμφωνήσετε, η εφαρμογή δεν θα εγκατασταθεί. Είναι μια “όλα ή τίποτα” κατάσταση.
Το App Ops λύνει αυτό το πρόβλημα και σας επιτρέπει να αλλάξετε τα δικαιώματα του κάθε app. Έτσι, αν για παράδειγμα δεν θέλετε το φακός app σας να συλλέξει τα δεδομένα που βασίζονται στην τοποθεσία σας, η οποία χρησιμοποιείται από διαφημιστικά γραφεία, τότε μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκεκριμένη άδεια για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Install

Για το πως να ανακαλέσετε τις άσκοπες άδειες των εφαρμογών, μπορείτε να δείτε και έναν άλλο οδηγό εδώ.

Σημείωση: Οι εφαρμογές αυτές που ανακαλούν την άδεια χρήσης άλλων εφαρμογών, δουλεύουν σε root συσκευές. Το πως γίνεται μια συσκευή root  μπορείτε να το δείτε στον οδηγό που κοινοποίησα πιο πάνω και επίσης εδώ.

7.LastPass Password Manager Premium (Free)

Αν δεν είστε άνθρωπος “υπερυπολογιστής”, να απομνημονεύετε τον κάθε κωδικό από όλους τους online λογαριασμούς σε διάφορες ιστοσελίδες και να έχετε έναν διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε τοποθεσία, τότε η συγκεκριμένη εφαρμογή θα σας λύσει τα χέρια!

Κάνει την όλη διαδικασία πολύ εύκολη, σας προσφέρει διαχείριση και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο με επιπλέον στρώματα της ασφάλειας. Το LastPass είναι ένας αποτελεσματικός διαχειριστής κωδικών για το Android που έχει θα κάνει τη ζωή ευκολότερη για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Με τη βοήθεια του LastPass, μπορείτε να αποθηκεύσετε τις συνδέσεις σας, να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό προφίλ για ψώνια, να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, να παρακολουθείτε τις προσωπικές πληροφορίες, και πολλά άλλα. Μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα από κάθε υπολογιστή και κινητή συσκευή.

Το LastPass αποθηκεύει τα ευαίσθητα δεδομένα σας, όλα σε ένα μέρος, προστατευμένο σε έναν λογαριασμό LastPass και κρυπτογραφημένο με ένα μυστικό κύριο κωδικό πρόσβασης. Έτσι, απλά πρέπει να θυμάστε ένα και μόνο κωδικό, αυτόν του LastPass.

Install

8.K-9 Mail (Free Secure Email Encryption Software)

Τα e-mails περιέχουν τα πιο ευαίσθητα δεδομένα, σχετικές με τόσο προσωπική και την επαγγελματική μας ζωή. Το K-9 Mail ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας προσφέροντας σας μια ασφαλή υπηρεσία κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Είναι ένα ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας επιτρέπει να στείλετε με ασφάλεια και να λαμβάνετε e-mail από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χρησιμοποιείται με το Android (APG) για την κρυπτογράφηση των περιεχομένων. Το K-9 Mail βασίζεται στο πρωτότυπο πελάτη ταχυδρομείου από την Google και διανέμεται υπό την άδεια ανοικτού κώδικα Apache, παρά το γεγονός ότι έχει ένα σωρό επιπλέον χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει IMAP IDLE για την ώθηση μηνυμάτων.

Install

Η ασφάλεια είναι αν όχι το κυριότερο ζήτημα για τις επικοινωνίες, ένα από τα κυριότερα στις μέρες μας. Κανείς στο ίντερνετ δεν μπορεί να εγγυηθεί 100% μυστικότητα και προστασία πνευματικών δικαιωμάτων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε μέσα από την πληροφόρηση και την καθημερινή πλέον ενημέρωση, είναι να περιορίσουμε όποια εκροή πληροφοριών για το άτομό μας στο ελάχιστο. Όποιος θέλει 100% προστασία, μόνο με το να τραβήξει την πρίζα απ’τον τοίχο θα το καταφέρει… Πράγμα που δεν γίνεται!

Με τις συγκεκριμένες εφαρμογές κάποιος δεν πρέπει να είναι αφελής και να πιστεύει πως κινείται μόνος και undercover στο διαδίκτυο. Είσαι προστατευμένος όσο δεν προκαλείς, αν προκαλέσεις ξεκλειδώνουν τα πάντα στο λεπτό! Με αυτή τη σκέψη πρέπει να κινούμαστε στο ίντερνετ! Join 🙂

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS