ΑρχικήsecurityAshley Madison προσφέρει 500K για πληροφορίες που αφορούν τους hackers

Ashley Madison προσφέρει 500K για πληροφορίες που αφορούν τους hackers

Η εταιρεία Avid Life Media η οποία είναι η μητρική εταιρεία της Ashley Madison προσφέρει το ποσό των 500.000 δολαρίων ως αμοιβή για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του hacker ή των hackers που είναι υπεύθυνοι για την παραβίαση του δικτύου της.

Ashley Madison

Η ανακοίνωση έγινε από τον κ. Bryce Evans, ο οποίος είναι επιθεωρητής της αστυνομίας του Τορόντο στον Καναδά. Η Ashley Madison άλλωστε, είναι μια εταιρεία με βάση τον Καναδά.

“Σήμερα μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η Avid Life Media προσφέρει αμοιβή $ 500.000 για όποιον μας δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό, τη σύλληψη και την δίωξη του προσώπου ή των προσώπων που είναι υπεύθυνοι για τη διαρροή της βάσης δεδομένων της Ashley Madison” δήλωσε o κ Evans, σύμφωνα με το BBC .

Είπε επίσης ότι η αστυνομία μέχρι στιγμής είχε δύο επιβεβαιωμένες αναφορές για αυτοκτονίες, ως αποτέλεσμα των δεδομένων που διέρρευσαν από τους hackers. Οι hacker έκαναν πράξη την απειλή τους, την περασμένη εβδομάδα και έδωσαν στην δημοσιότητα τα ευαίσθητα δεδομένα των πελατών που είχαν κλέψει ένα μήνα πριν, τα οποία συμπεριελάμβαναν περίπου 36 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πελατών που υπήρχαν στην ιστοσελίδα. Στα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται επίσης, πραγματικά ονόματα,  διευθύνσεις και αριθμοί τηλεφώνων των ανθρώπων που πλήρωναν για την πρόσβαση στο site μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ο κ. Evans αποκάλυψε επίσης μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια σχετικά με το hack. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην Ashley Madison έμαθαν για πρώτη φορά για την παράβαση στις 12 Ιουλίου, όταν συνδέθηκαν στους υπολογιστές τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα μήνυμα από τους hackers. Δεν ανέφερε τι έλεγε το μήνυμα, αλλά σημείωσε ότι η υπήρχε συνοδεία μουσικής, συγκεκριμένα το “Thunderstruck” των AC / DC .

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η ίδια μουσική που συνόδευε ένα  hack το 2012 που έπληξε τους υπολογιστές σε μια Ιρανική πυρηνική εγκατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι είναι οι ίδιοι hackers πίσω από τις δύο παραβάσεις. Οι hackers της ALM θα μπορούσαν απλά να έχουν αντιγράψει την τακτική.

Στο hack κατά του Ιράν, οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν ένα worm (σκουλήκι) που έπληξε τους υπολογιστές σε δύο εγκαταστάσεις στο Natanz και στο Fordo που χρησιμοποιούνταν για τον εμπλουτισμό ουράνιου με το αέριο hexafluouride.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS