ΑρχικήinetMicrosoft: πείτε όχι στον Chrome και τον Firefox, ο Edge είναι καλύτερος

Microsoft: πείτε όχι στον Chrome και τον Firefox, ο Edge είναι καλύτερος

Μαζί με τα Windows 10 η Microsoft διέθεσε και τον νέο της browser Edge. Σύμφωνα με το όνειρο της εταιρείας, το νέο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, ήρθε όχι μόνο για να αντικαταστήσει τον Internet Explorer, αλλά και για να βοηθήσει την εταιρεία να ανταγωνιστεί αντίπαλους περιηγητές όπως το Google Chrome και τον Firefox.Microsoft Edge Chrome Firefox

Για να είμαστε δίκαιοι ο Edge περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις, ενώ οι προγραμματιστές της εταιρείας ετοιμάζονται να προσθέσουν ακόμα περισσότερες, όπως την υποστήριξη για επεκτάσεις.

Όμως το όνειρο της Microsoft δεν το συνερίζονται και οι χρήστες των Windows, και οι υποσχέσεις της εταιρείας για ένα super πρόγραμμα περιήγησης δεν φαίνεται να είναι αρκετές να τους πείσουν να εγκαταλείψουν τους αγαπημένους τους browsers.

Το γεγονός ανάγκασε μάλλον την εταιρεία να αναζητεί νέους τρόπους να προσελκύσει νέους φίλους. Έτσι άρχισαν να εμφανίζονται μηνύματα στα builds των Windows που έχουν διαρρεύσει.

Η Microsoft φέρεται να έχει προσθέσει νέα μηνύματα στα επερχόμενα Windows 10 που προτρέπουν τους χρήστες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον Edge σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης όταν κάποιος προσπαθήσει να αλλάξει σε Chrome, Firefox, Opera ή κάτι άλλο.

Η αλλαγή αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε σταθερές εκδόσεις των Windows 10, αλλά ίσως την δούμε με την επόμενη ενημέρωση, καθώς η Microsoft φαίνεται να ακολουθεί μια πολύ επιθετική τακτική για να κρατήσει τους χρήστες της επί του σκάφους.

Σε μια δήλωσή της η εταιρεία στο The Inquirer, αναφέρει ότι τα μηνύματα αυτά χρησιμοποιούνται για να δείξουν στους χρήστες ότι είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την καλύτερη επιλογή browser για τα Windows 10, αλλά τονίζει ότι ο καθένας μπορεί ακόμα να επιλέξει όποια εφαρμογή θέλει.

“Πιστεύουμε ότι ο Microsoft Edge προσφέρει μια ανώτερη εμπειρία περιήγησης στο νέο λειτουργικό σύστημα. Οι κοινοποιήσεις αυτές δημιουργήθηκαν για να παρέχουν στους ανθρώπους γρήγορη, και εύκολη πληροφόρηση που μπορεί να τους βοηθήσει να γνωρίσουν καλύτερα αυτές τις εμπειρίες. Τούτου λεχθέντος, με τα Windows 10, μπορείτε να επιλέξετε εύκολα το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και τη μηχανή αναζήτησης της επιλογής”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS