ΑρχικήinetΗ ΕΕ θέλει να απαγορεύσει το internet στους 16χρονους

Η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει το internet στους 16χρονους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να απαγορεύσει το Internet στους νέους που είναι 16 χρονών και κάτω. Οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων της ΕΕ θέλουν οι νέοι να μην εισέρχονται στα social media όπως το Instagram, το Facebook και το Snapchat εκτός αν παίρνουν άδεια από τους γονείς τους.

internet

Φυσικά αυτές οι σκέψεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα επιχειρηματικά μοντέλα των social media εταιρειών, που έχουν επικεντρωθεί στην προσέλκυση νέων σε ηλικία χρηστών.

Ιδιαίτερα, ομάδες τεχνολογίας των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει μια φρενήρη προσπάθεια άσκησης πίεσης κατά της πρότασης, η οποία είναι μια τροπολογία για τους νέους κανόνες για την προστασία των δεδομένων, που έχει κατατεθεί στις Βρυξέλλες προς συζήτηση από το 2012.

Η τροπολογία συγκεκριμένα αναφέρει ότι “η επεξεργασία δεδομένων από ένα παιδί ηλικίας κάτω των 16 ετών θα πρέπει να είναι νόμιμη μόνο αν υπάρχει η συναίνεση ή η άδεια από τον κηδεμόνα του παιδιού”. Το όριο αυτό ήδη εφαρμόζεται σε ηλικίες από 13 ετών και κάτω.

Σύμφωνα με άρθρο στους Finacial Times, Οι εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτή την τροπολογία καθώς και ένα πλήθος νέων κανονισμών αλλιώς αντιμετωπίζουν μεγάλα πρόστιμα ύψους έως και 4 τοις εκατό του παγκόσμιου κύκλου εργασιών, σύμφωνα με τις προτάσεις της προστασίας των δεδομένων.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το «γενικό κανονισμό για την προστασία των δεδομένων” είναι προς το τέλος τους, με πιθανά ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015. Το τελικό κείμενο των νέων κανόνων δεν έχει συμφωνηθεί.

Στην πραγματικότητα αυτή η τροπολογία είναι περισσότερα μία δέσμευση ευθύνης των εταιρειών, αφού η φυσική εφαρμογή της κρίνεται ανέφικτη. Σε ένα Internet που ο καθένας “κτίζει” ένα δεύτερο εαυτό και ταυτόχρονα δηλώνει ότι θέλει, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν ο συνομιλητής σου είναι 16χρονος ή 30χρονος. Ακόμα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Επιπλέον μία τέτοια κίνηση το πιθανότερο είναι να αναγκάσει τους νεαρούς χρήστες να δηλώνουν ψέμματα στις εταιρείες κατά την εγγραφή τους στις διάφορες υπηρεσίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS