ΑρχικήinetHacked το Toyota Corolla Fielder Hybrid

Hacked το Toyota Corolla Fielder Hybrid

Ένας καθηγητής από το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα ήταν σε θέση να παραβιάσει μια custom-made συσκευή WiFi του Toyota Corolla με μια εφαρμογή από το smartphone, σύμφωνα με τη Japan Times.Toyota Corolla Fielder Hybrid

Στο πείραμά του, ο Hiroyuki Inoue, αναπληρωτής καθηγητής στο University Graduate School of Information Sciences, χρησιμοποίησε ένα Toyota Corolla Fielder Hybrid του 2013.

Ο Inoue ήταν σε θέση να ανοίξει και να κλείσει τις πόρτες του αυτοκινήτου, να αλλάξει τις ενδείξεις του ταχύμετρου, και να μπλοκάρει τον επιταχυντή του αυτοκινήτου.

Για να το καταφέρει αυτό, ο καθηγητής δημιούργησε μια προσαρμοσμένη συσκευή WiFi, η οποία κόστισε περίπου 82 δολάρια. Εγκατέστησε τη συσκευή στο στο αυτοκίνητο, συνδέοντας τη σε μια θύρα κάτω από το τιμόνι.

Αυτή η θύρα υπάρχει στο αυτοκίνητο για να επιτρέπει τη μηχανική συντήρηση του αυτοκινήτου και έχει άμεση σύνδεση με το εσωτερικό δίαυλο CAN, όπου υπάρχουν όλα τα δεδομένα από όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του οχήματος.

Χρησιμοποιώντας το smartphone του, ο Inoue, κατάφερε να συνδεθεί με τη συσκευή αυτή και έδωσε εντολή να για τις ψευδείς ενδείξεις αλλά και την εκτέλεση διάφορων άλλων ενεργειών.

Επιπλέον, ο Inoue ήταν επίσης σε θέση να παραλύσει το αυτοκίνητο από την αποστολή πάρα πολλών αιτημάτων ταυτόχρονα, το ισοδύναμο δηλαδή μιας επίθεσης DoS (Denial of Service).

Οι διαπιστώσεις του καθηγητή εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια αυτών των τύπων σύνδεσης σε αυτοκίνητα που μπορούν να συνδεθούν στο Internet.

Ο καθηγητής Inoue σχεδιάζει να δώσει μια διάλεξη για τα ευρήματά του σε μια τριήμερη συνάντηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, που θα πραγματοποιηθεί στην Οκινάουα σήμερα.

Η Toyota και η Ιαπωνική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της μελέτης του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS