ΑρχικήinetHillary Clinton: τεχνολογικά αναλφάβητη

Hillary Clinton: τεχνολογικά αναλφάβητη

Οι Αμερικάνοι Δημοκρατικοί (το κόμμα της Hillary Clinton) φαίνεται ότι έχουν παράξενες ιδέες για το διαδίκτυο. Στην αποψινή συζήτηση του ABC News για τις προεδρικές εκλογές, οι υποψήφιοι ήταν αρκετά ασαφείς, και οριακά αναλφάβητοι όσον αφορά την τεχνολογία. Ειδικά η Hillary Clinton.Hillary Clinton

Όλα ξεκίνησαν όταν το ABC της έκανε μια ανόητη ερώτηση, χαρακτηρίζοντας την κρυπτογράφηση σαν “τρομοκρατικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις του Παρισιού.” (!!!!)

Σαν απάντηση, η Hillary Clinton δήλωσε ότι, αντί να σπάσουν την κρυπτογράφηση, οι ΗΠΑ θα πρέπει να δρομολογήσουν ένα είδους “Manhattan project” που θα “φέρει τη κυβέρνηση και τις κοινότητες της τεχνολογίας μαζί”, έτσι ώστε οι αρχές επιβολής του νόμου να μπορούν να “αποτρέπουν τις επιθέσεις.”

“Ίσως η πίσω πόρτα δεν είναι η σωστή πόρτα, (back door isn’t the right door) και καταλαβαίνω τι λένε από την Apple και οι άλλοι γι ‘αυτό”, δήλωσε η Hillary Clinton.

“Απλά πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει τρόπος, και θα ήθελα να ελπίζω ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μας θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να την βοηθήσουν να καταλάβει.”

Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει νόημα.

Να βρουν έναν τρόπο για να κάνουν τι; Να παραβιάσουν πλήρως τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες; (Αυτό ονομάζεται back door.)

Να βελτιώσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της βιομηχανίας και των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης; (Έχουμε ήδη το PRISM και το CISA.)

Η απάντηση της Clinton εδώ ήταν αφοπλιστική: “μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες, οι εμπειρογνώμονες τις καταλαβαίνουν.”

“Δεν είναι καλό αν οι τρομοκράτες μπορούν να έχουν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες που οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν μπορούν να σπάσουν πριν ή μετά. Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος. Δεν ξέρω αρκετά για την τεχνολογία για να είμαι σε θέση να πω ποιος είναι, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους εμπειρογνώμονες μας.”

Ο αντίπαλος της δεν τα πήγε καλύτερα. Ο Martin O’Malley, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, εξέφρασε επί της “σκηνής” ένα αόριστο διαλογισμό για … κάτι.

Τουλάχιστον ήταν λαϊκός.

“Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μαζί”, είπε O’Malley. “Ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στη σύγχρονη εποχή; στην πραγματικότητα χρειάζεται να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι και να τα καταλάβουμε. Με τις νέες τεχνολογίες, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα έχουν την υποχρέωση να πλησιάσουν τις αρχές επιβολής του νόμου για να καταλάβουν.”

Πηγή TheVerge

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS