ΑρχικήinetΑνάπτυξη malware από τις ΗΠΑ για παρακολούθηση του ISIS

Ανάπτυξη malware από τις ΗΠΑ για παρακολούθηση του ISIS

Πηγές μέσα από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ εξετάζει την ανάπτυξη προσαρμοσμένων κακόβουλων λογισμικών που θα απευθύνονται ειδικά στο ISIS, σαν ένα τρόπο αποκλεισμού της online παρουσίας τους, που τους επιτρέπει να προσλαμβάνουν συνεχώς νέα μέλη.isis

Οι Los Angeles Times αναφέρουν ότι οι στρατιωτικοί hackers έχουν ήδη δημιουργήσει για τον ISIS μερικές οικογένειες malware (United States Cyber Command ή USCYBERCOM) στο Fort Meade του Maryland.

Σύμφωνα πάντως με τη LAT, αν και οι ιοί αυτοί είναι έτοιμοι, το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα τους χρησιμοποιήσει πραγματικά, γιατί αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις από το FBI και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών.

(Μας κάνει εντύπωση το γεγονός φυσικά, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες στο όνομα της τρομοκρατίας, παρακολουθούν ολόκληρες χώρες για να εντοπίσουν τρομοκράτες…)

Το FBI και οι εμπειρογνώμονές του ισχυρίζονται ότι, με τον συγκεκριμένο τρόπο υπονόμευσης τα μέλη του ISΙS θα βγουν offline, και οι πράκτορες τους θα χάσουν πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή λειτουργία του ISΙS.

Ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα αναφέρθηκαν και νωρίτερα, όταν τα μέλη των Anonymous άρχισαν να αποκαλύπτουν μέλη και ιστοσελίδες του ISIS, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13η Νοεμβρίου στο Παρίσι.

(Από το παράδειγμα με τους Anonumous διαφαίνεται ότι ενώ οι μυστικές υπηρεσίες αποζητούν την συλλογή πληροφοριών, επιθυμούν να το κάνουν με τρόπο που δεν θα είναι αντιληπτός από τον αντίπαλό.)

Το Πεντάγωνο φέρεται να εξετάζει με πολύ σκεπτικισμό το ενδεχόμενο κυκλοφορίας των ιών. Το κακόβουλο λογισμικό δεν θα πρέπει να διανεμηθεί στα τυφλά, σε όλες τις συνδέσεις της Συρίας και το FBI προτείνει τη χρήση του, μόνο σε ιδιαίτερα στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, που επικεντρώνονται σε μεμονωμένα άτομα, παράγοντας έτσι πιο ακριβή και αποδοτικά αποτελέσματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS