ΑρχικήinetΗ αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύει σκύλους να βρίσκουν hard drives

Η αστυνομία των ΗΠΑ εκπαιδεύει σκύλους να βρίσκουν hard drives

Οι αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ εκπαιδεύουν τα ειδικά σκυλιά Κ9 να εντοπίζουν κρυμμένες μονάδες σκληρών δίσκων (hard drives), και να κρίνουμε από την επιτυχία της αποστολής ίσως το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί στο επερχόμενο μέλλον.

sniffing-dogs drives

Τον περασμένο Αύγουστο, ένα Λαμπραντόρ με όνομα Bear βοήθησε τις αστυνομικές δυνάμεις της αστυνομία της Ιντιάνα να να ανακαλύψουν ένα κρυφό σκληρό δίσκο στο σπίτι του Jared Fogle, όπου οι ερευνητές βρήκαν μέσα σε αυτό βίντεο και φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδείξεις και οδήγησαν τον Fogle στην φυλακή με την κατηγορία της παιδεραστίας.

Μετά από αυτή την επιτυχία, οι αστυνομικοί στο Τέχας εκπαιδεύουν έναν δεύτερο σκύλο, που ονομάζεται Brody, να μπορεί να οσφραίνεται τις ειδικές κόλλες που χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή hard drives. Ο Brody μπορεί να οσφραίνεται σκληρούς δίσκους, USB sticks, thumb drives, και μικροσκοπικές κάρτες SD, που μπορεί να είναι κρυμμένα στο σπίτι ενός υπόπτου.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπήρξαν συσκευές αποθήκευσης σε ασφαλή σημεία κάτω από το πάτωμα του σπιτιού», δήλωσε ο Ryan Gable, Αστυνομικός στο Κόνσταμπλ για το KHOU.

Φυσικά, οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες παράνομες πράξεις. Αν η αστυνομία πρέπει να εντοπίσει σκληρούς δίσκους που αποθηκεύουν διάφορα data σχετικά με τη δραστηριότητα του υπόπτου, όπως σε περιπτώσεις οικονομικής απάτης, οργανωμένου εγκλήματος, και ούτω καθεξής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS