ΑρχικήinetΡώσος έψαχνε αγοραστή για τον πηγαίο κώδικα της Yandex

Ρώσος έψαχνε αγοραστή για τον πηγαίο κώδικα της Yandex

Ένας πρώην υπάλληλος της Ρώσικης μηχανής αναζήτησης Yandex καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την κλοπή, του πηγαίου κώδικα της υπηρεσίας, τον οποίο αργότερα προσπάθησε να πουλήσει. yandex

Σύμφωνα με τη Ρώσικη Kommersant, ο Dmitry Korobov έκλεψε τον πηγαίο κώδικα και τους αλγόριθμους για να χρηματοδοτήσει τη εταιρεία του, αλλά συνελήφθη πριν ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Dmitry Korobov έψαχνε για αγοραστές ακόμα και offline.

Το πιο παράξενο είναι ότι δεν είχε και πολύ υψηλές φιλοδοξίες για την κλοπή, αφού ζητούσε μόνο 25.000 δολάρια συν 250.000 ρούβλια (περίπου 3.500 δολάρια επιπλέον).

Σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή που αναφέρεται στην δημοσίευση του Kommersant, ο πηγαίος κώδικας και οι αλγόριθμοι θα μπορούσαν να πιάσουν “δισεκατομμύρια ρούβλια στην μαύρη αγορά, τα οποία, στην πραγματικότητα, θα αντιπροσώπευαν ένα σημαντικό μέρος της αξίας της Yandex”, αφού “η μηχανή αναζήτησης είναι η κύρια υπηρεσία της εταιρίας”.

Ο Korobov πιάστηκε, όταν πήγε να συναντήσει έναν αγοραστή που συνάντησε στο darknet, έχοντας ήδη προσελκύσει την προσοχή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Σύμφωνα με την υπηρεσία LiveInternet, η Yandex κρατάει το 57% του μεριδίου της αγοράς των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται από το εσωτερικό της Ρωσίας.

Η Google είναι στην δεύτερη θέση με ένα 35% περίπου.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS