ΑρχικήinetΑπολογισμός 2015: Η Adobe επιδιόρθωσε 316 bugs του Flash Player

Απολογισμός 2015: Η Adobe επιδιόρθωσε 316 bugs του Flash Player

Το Flash Player της Adobe έχει άσχημη φήμη στο Web λόγω της απόδοσης του αλλά κυρίως για τα αμέτρητα κενά ασφαλείας. Έτσι λίγες μέρες πριν κλείσει το 2015, η Adobe κυκλοφόρησε νέα ενημερωμένη έκδοση του Flash που επιδιορθώνει 19 κενά ασφαλείας.Flash Player

Η Adobe ανακοίνωσε για άλλη μια φορά ότι κάποιος κακόβουλος χρήστης θα μπορούσε δυνητικά να εκμεταλλευτεί το ελάττωμα, και να αναλάβει τον έλεγχο του συστήματος, προσθέτοντας ότι έχει ήδη αξιοποιηθεί σε “περιορισμένες, στοχευμένες επιθέσεις.”

Αξιολογώντας το έτος που μας πέρασε, ο Flash Player επιδιορθώθηκε 316 από την Adobe. Αυτό σημαίνει έξι διαφορετικά σφάλματα κάθε βδομάδα!

Το Web μαζί με εμάς, ζητάει διαφορετικές λύσεις για να μην υπάρχει τόσο πολύ η εξάρτηση από το Flash. Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε μέσα στο 2015:

Μετά το hack στην Hacking Team, η Adobe άρχισε να κυκλοφορεί ενημερώσεις ασφαλείας σωρηδόν, προσπαθώντας να κλείσει τα κενά ασφαλείας που χρησιμοποιούσαν τα exploits της ομάδας.

Το ίδρυμα Mozilla απενεργοποίησε το plugin στο Firefox, ο επικεφαλής ασφαλείας του Facebook ανέφερε ότι θα πρέπει να το αφήσουμε, η Google σταμάτησε να χρησιμοποιεί Flash στον Chrome, να υποστηρίζει διαφημίσεις με Flash, και η ίδια Adobe αντικατέστησε το όνομα του Flash animation tool σε “σκέτο” Animate.

Τις καλύτερες ευχές μας στην Adobe, αλλά με ένα 2016 χωρίς Flash….

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS