ΑρχικήinetΤο Endless Mini με κόστος $79 στοχεύει όσους δεν έχουν υπολογιστή

Το Endless Mini με κόστος $79 στοχεύει όσους δεν έχουν υπολογιστή

Η εταιρεία Endless παρουσίασε στην διεθνή έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας, ένα νέο υπολογιστή σε σχήμα μπάλας που θα κοστίζει μόλις $79 (δολάρια Αμερικής) και που στοχεύει στα τέσσερα δισεκατομμύρια ανθρώπων τα οποία στην εποχή της πληροφορίας δεν έχουν ακόμα πρόσβαση σε κάποιο υπολογιστικό σύστημα.

endless mini

Ο CEO της εταιρείας Matt Dalio ξεκίνησε την επιχείρηση το 2012 για να δημιουργήσει ένα πλήρως λειτουργικό επιτραπέζιο υπολογιστή με κομψό σχεδιασμό. Το ονομάζει Endless Mini και μοιάζει με μια μικρή μπάλα του μπόουλινγκ, με μια λωρίδα χρώματος που “σπάει” την μονοχρωμία.

Ο υπολογιστής υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα Bluetooth και Wi-Fi και είναι χτισμένος για να εργαστεί σε περιοχές όπου υπάρχουν χαμηλού εύρους ευρυζωνικές συνδέσεις, ή περιοχές χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το Endless Mini έρχεται με 100 προεγκατεστημένες εφαρμογές, όπως η Wikipedia. Το μόνο που χρειάζεστε για να λειτουργήσει είναι ένα πληκτρολόγιο, ποντίκι, και κάποιο είδος οθόνης. Φυσικά οι περισσότεροι χρήστες θα χρησιμοποιήσουν την τηλεόραση τους και ως οθόνη.

Είναι διαθέσιμο σε δύο αποθηκευτικές επιλογές: 24GB ή 32GB (για επιπλέον $20). Η μηχανή διαθέτει ένα ARM Cortex-επεξεργαστής (Amlogic S805 QuadCore), 1GB μνήμη τυχαίας προσπέλασης, τρεις θύρες USB, έξοδο HDMI, σύνθετο έξοδο βίντεο, μια θύρα Ethernet, και το δικό του λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux, που ονομάστηκε Endless OS.

Όσο αφορά την ερώτηση γιατί έχει σχήμα σαν μια μπάλα, ο Dalio ανάφερε: “Κάνουμε μία έρευνα και τα αποτελέσματα μας έδειξαν ότι οι άνθρωποι [στις αγορές αυτές] θέλουν πράγματα που είναι τολμηρά, λαμπερά, πολύχρωμα. Θέλουν τα πράγματα τους να τραβάνε την προσοχή και να τους κάνουν περήφανους που τα έχουν στο γραφείο τους. Σχεδιάσαμε διάφορα πράγματα σε ένα ευρύ φάσμα αισθητικής και αυτό ήταν το μοναδικό που όλοι το υπέδειξαν ως το αγαπημένο τους”.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί φθηνοί υπολογιστές στην αγορά πλέον, όπως το Raspberry Pi. Και ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλά smartphones. Αλλά ο Dalio επεσήμανε ότι ένας υπολογιστής Raspberry Pi μπορεί να κοστίσει συνολικά $91 με όλες τις συνιστώσες του και άρα είναι ακριβότερος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS