ΑρχικήinetΓερμανία: παράνομο το Friend Finder του Facebook

Γερμανία: παράνομο το Friend Finder του Facebook

Reuters: Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας κήρυξε παράνομο ένα χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει τους χρήστες του Facebook να δώσουν τις επαφές τους στο κοινωνικό δίκτυο, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των δύο κατώτερων δικαστηρίων.facebook friend finder

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αποφάνθηκε ότι το χαρακτηριστικό ‘Friend Finder’ του Facebook (εύρεση φίλων) προκαλεί παρενόχληση (και όχι μόνο) στους χρήστες.

Στη λειτουργία αυτή του Faceboοk οι χρήστες καλούνται να χορηγήσουν άδεια στο κοινωνικό δίκτυο, να τραβήξει όλες τις διευθύνσεις φίλων από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή από τις εφαρμογές επαφών του χρήστη.

Αν κάποιος χρήστης παραχωρήσει την άδεια, το κοινωνικό δίκτυο αρχίζει την αποστολή προσκλήσεων σε μη χρήστες του Facebοοk για να πραγματοποιήσουν εγγραφή στην υπηρεσία.

Το δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό είναι μια παραπλανητική πρακτική marketing, επιβεβαιώνοντας τις αποφάσεις των δύο κατώτερων δικαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο το 2012 και το 2014. Τα εν λόγω δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι το Faceboοk παραβίαζε τη γερμανική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων και χρησιμοποιούσε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS