ΑρχικήinetΤο Kickass Torrent ήταν offline λόγω επίθεσης DDoS

Το Kickass Torrent ήταν offline λόγω επίθεσης DDoS

Το Kickass Torrents ήταν εκτός λειτουργίας όλη την ημέρα εχθές λόγω DDoS επίθεσης αγνώστου μέχρι στιγμής εισβολέα. Σύμφωνα με το TorrentFreak, η επίθεση είχε ως στόχο τους DNS διακομιστές της ιστοσελίδας.

Kickass Torrents

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, το Kickass επλήγη και από μικρότερες επιθέσεις DDoS. προς το παρό αυτή την στιγμή λειτουργεί ξανά, αλλά αναμένονται μελλοντικές επιθέσεις.

Η επίθεση ταιριάζει στο μοτίβο των τελευταίων DDoS εκβιασμών, όπου η συνταγή είναι να γίνονται στην αρχή μικρές επιθέσεις και στη συνέχεια μία μεγαλύτερη για να αναγκάσουν το θύμα να τα πληρώσει λύτρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Europol ανακοίνωσε την σύλληψη της φημισμένης ομάδας DD4BC στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπου εκτελούσε DDoS εκβιασμούς. Η DD4BC είναι η πρώτη ομάδα που έγινε γνωστή χάρις τις επιθέσεις DDoS που εξαπέλυε και στη συνέχεια ζητούσε λύτρα σε Bitcoin.

Οι τεχνική της ομάδος αυτής αντιγράφτηκε και από άλλες ομάδες με αποτέλεσμα το τελευταίο τρίμηνο οι DDoS επιθέσεις για λύτρα να έχουν γίνει μόδα.

Το Kιckass Torrents είναι ένας από τους κορυφαίους Top-100 ιστότοπους στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Alexa, που σημαίνει ότι είναι ένας ελκυστικός στόχος για εκβιασμό, χάρη στα τεράστια έσοδα από διαφημίσεις.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS