ΑρχικήinetFedora 23 Η διανομή με τα καταπληκτικά γραφικά

Fedora 23 Η διανομή με τα καταπληκτικά γραφικά

Το Fedora είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές GNU/Linux. Είναι αποτέλεσμα του Fedora Project, μιας ευρείας κοινότητας εθελοντών και χρηματοδοτείται και γενικότερα υποστηρίζεται από την διάσημη Red Hat. Αυτό φυσικά σημαίνει, αξιοπιστία… RedHat Fedora

Το Fedora είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο Linux και στο σύνολο βασικών εργαλείων του εγχειρήματος GNU. Το Fedοra είναι ελεύθερο για οποιονδήποτε. Οπότε καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, τροποποιήσει και να το διανέμει. Αναπτύσσεται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο οι οποίοι δουλεύουν μαζί σαν μία κοινότητα. Το Έργο Fedοra ή Fedοra Project, είναι ανοιχτό και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέλη του.

Το Fedοra κυκλοφορεί νέα έκδοση κάθε 6 μήνες και μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον κύκλο ζωής του Fedοra στη σχετική σελίδα wiki του project.

Ο πιο απλός τρόπος εγκατάστασης είναι από το Live DVD που συμπεριλαμβάνει τη σχετική εφαρμογή εγκατάστασης του Fedοra.

Εγκαταστήσαμε το Fedοra Workstation και το βρήκαμε απλά καταπληκτικό. Είναι αρκετά εύκολο στην χρήση του και μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε laptop, desktops, ή και κάποιο Virtual Box για να το δοκιμάσετε. Μαζί με τα εργαλεία που χρειάζεται κάθε απλός χρήστης, διαθέτει και εργαλεία για κάθε είδους developer.

Αξίζει να αναφέρουμε τα γραφικά του λειτουργικού συστήματος που μας εντυπωσίασαν, καθώς είναι πολύ προσεγμένα με GNOME 3 desktop environment. fedora

Διαβάστε τα release notes.

Επίσης μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες εγκατάστασης στην επίσημη σελίδα της διανομής: Installation Guide.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση από τα παρακάτω links

WorkStation https://getfedora.org/en/workstation/download

Server https://getfedora.org/en/server/download

Cloud https://getfedora.org/en/cloud/download

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS