ΑρχικήinetAlphabet: η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Alphabet: η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, κατέκτησε χθες τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο. Μετά το 4ο τρίμηνο του 2015 τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς η μετοχή της Alphabet εκτοξεύτηκε υψηλότερα και από την μετοχή της Apple.alphabet google

Η Alphabet έχει σήμερα η συνολική αξία αγοράς τα 558 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνολική αξία της Apple που είναι στην δεύτερη θέση φτάνει τα 535 δισεκατομμύρια $.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google κατακτάει τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας στον κόσμο. Η Apple που κατείχε τον τίτλο προηγουμένως, είχε περάσει την Exxon το 2011. Πριν από αυτό, η Apple ήταν πίσω από την Google που ήταν η πολυτιμότερη εταιρεία τεχνολογίας του 2010.

Tο Bloomberg αναφέρει, ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας καταδεικνύουν πως τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου του 2015 αυξήθηκαν κατά 19% σε 17,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό βέβαια ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά και τη μέση πρόβλεψή τους που ήταν τα 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη της εταιρείας ανά μετοχή ήταν 8,67 δολάρια, έναντι της αισιόδοξης πρόβλεψης για 8,08 δολάρια.

Το 99% των εσόδων της Alphabet φέρεται να προήλθε από τη διαίρεση της Google. Τα περισσότερα από τα χρήματα προέρχονται από τις επιχειρήσεις διαφημίσεων της εταιρείας, η οποία απέφερε κέρδος περίπου 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα συνολικά κέρδη των 21300000000 $ που σημειώθηκαν στο 4ο τρίμηνο του 2015.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι μεγάλωσε τη βάση των εργαζομένων της, ανεβάζοντας το νούμερο σε 61.814 υπαλλήλους, από το περσινό σύνολο των 53 600.

Το Gmail ξεπέρασε επίσης το ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών.

Να αναφέρουμε ότι πριν από ένα χρόνο, η Apple είχε συνολική αξία αγοράς τα 775 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τότε, η εταιρεία είναι σε ελεύθερη πτώση, ενώ η Google ανεβαίνει από το 2010.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS