ΑρχικήinetΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Η συχνότητα της τηλεόρασης για το 5G

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η συχνότητα της τηλεόρασης για το 5G

5G από το 2020: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πρόταση που υποδεικνύει την αλλαγή της συχνότητας που χρησιμοποιείται για να μεταδίδει το σήμα της η τηλεόραση.

5G

Η αλλαγή σύμφωνα με το ΕΚ κρίνεται απαραίτητη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να διαθέσουν επιπλέον εύρος ζώνης στην ακόρεστη όρεξη των χρηστών για δεδομένα.

Επί του παρόντος, η μπάντα των 700 MHz UHF χρησιμοποιείται κυρίως για την τηλεοπτική μετάδοση, αλλά σύμφωνα με το ΕΚ, θα πρέπει να ανακατανεμηθεί για κινητές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας και την υποστήριξη του Ίντερνετ των πραγμάτων (IoT).

Σε τελική ανάλυση, αυτό απαιτείται για την διάθεση του 5G. Όπως ανέφερε ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία, Günther Oettinger:

“Δεν μπορούμε να έχουμε mobile internet υψηλής ποιότητας για όλα, για όλους και παντού, αν δεν έχουμε σύγχρονες υποδομές και σύγχρονους κανονισμούς. Με την πρόταση αυτή θα δείξουμε ότι μπορούμε να έχουμε και τα δύο: ένα ζωντανό οπτικοακουστικό τομέα, καθώς και ένα φάσμα που θα χρειαστεί για το 5G. Η ζώνη των 700 MHz είναι ιδανική για νέους υποσχόμενους τομείς όπως την αυτόματη οδήγηση και το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Θέλω η Ευρώπη αποκτήσει το 5G. Γι ‘αυτό όλα τα κράτη μέλη οφείλουν να ενεργήσουν από το 2020.”

Οι φίλοι της TV δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, καθώς οι ζώνες UHF κάτω των 700 MHz θα εξακολουθούν να προορίζονται για οπτικοακουστική μετάδοση.

Ο Oettinger αναφέρει ότι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη θα πρέπει να πραγματοποιήσουν εγκαίρως την αλλαγή από το 2020, για την διάθεση του 5G.

Φυσικά, ο συντονισμός της πολιτικής 28 χωρών δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ορισμένες χώρες όμως έχουν φαίνεται να έχουν την ετοιμότητα γρήγορης ανταπόκρισης. Η Γαλλία και η Γερμανία για παράδειγμα έχουν εγκρίνει ήδη τη χρήση των 700MHz για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ η Δανία, η Φινλανδία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν σχέδια να ξεκινήσουν τη διαδικασία μέσα στα επόμενα χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS