ΑρχικήinetΗ Google μπλοκάρει την εφαρμογή Adblock Fast της Samsung

Η Google μπλοκάρει την εφαρμογή Adblock Fast της Samsung

Στα αζήτητα η εφαρμογή Adblock Fast της Samsung; Πριν από λίγες ημέρες η Samsung ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την προσθήκη ενός Adblocker στους browsers των Galaxy smartphones. Όπως φαίνεται όμως η απόφαση της εταιρείας είναι καταδικασμένη να αποτύχει.Adblock Fast

Η Samsung σχεδίαζε να προσθέσει στον Internet browser (έκδοση 4) που χρησιμοποιούν τα Galaxy smartphones μια εφαρμογή που θα απέκλειε τις διαφημίσεις. Το όνομα της εφαρμογής: Adblock Fast.

Η εφαρμογή όμως δεν εμφανίστηκε στο Google Play Store, αν και η εταιρεία που την ανέπτυξε για την Samsung (rocketship Apps) υποσχέθηκε ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα.

Η Google όμως φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη. Η εταιρεία εξετάζοντας την εφαρμογή Adblock Fast για να δώσει το πράσινο φως που θα επέτρεπε την διάθεσή της μέσω του Play Store απέστειλε το παρακάτω e-mail στους προγραμματιστές της, σύμφωνα με το TheVerge:

“Ενώ εξετάζαμε το Adblock Fast, com.rocketshipapps.adblockfast, διαπιστώσαμε ότι παραβιάζει την παράγραφο 4.4 της Συμφωνίας διανομής προγραμματιστών. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει απενεργοποιηθεί καθώς παραβιάζει την πολιτική μας.

Σαν υπενθύμιση, έχετε συμφωνήσει να ακολουθήσετε τις Πολιτικές του Προγράμματος για τους Developers του Google Play  και να εφαρμόζετε τους όρους και άλλα θέματα της πολιτικής μας στις εφαρμογές σας.

Εάν έχετε ήδη ελέγξει τις πολιτικές και θεωρείτε αυτή η απόφασή μας είναι λάθος, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης της πολιτικής μας. Ένας από τους συναδέλφους μου, θα επικοινωνήσει μαζί σας μέσα σε 2 εργάσιμες ημέρες.

Εκτιμούμε την υποστήριξή σας από το Google Play!”

Μαντέψτε τώρα γιατί αποκλείστηκε το Adblock Fast από το Play Store. Η παραβίαση των κατευθυντήριων γραμμών για την ανάπτυξη των εφαρμογών στην οποία αναφέρεται η Google στο παραπάνω e-mail, αφορά το αντικείμενο της εν λόγω εφαρμογής. Η Google δεν θα διατίθεται να διαθέσει μια εφαρμογή τρίτου που μπλοκάρει τις διαφημίσεις της μέσω του Google Play Store!

Προς το παρόν δεν είναι ασαφές κατά πόσον ή όχι rocketship Apps θα βρει κάποια λύση για το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι οι χρήστες της Samsung δεν θα πρέπει να περιμένουν την λειτουργία adblocking να εμφανιστεί σύντομα στις συσκευές τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS