ΑρχικήinetΟ Chrome μπορεί να εντοπίζει κακόβουλα κουμπιά Download

Ο Chrome μπορεί να εντοπίζει κακόβουλα κουμπιά Download

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπηρεσία Safe Browsing που χρησιμοποιεί στο Chrome θα μπλοκάρει ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν περιεχόμενο κοινωνικής μηχανικής, όπως ψεύτικα κουμπιά download, ψευδείς ενημερώσεις, και διαφημίσεις έχουν σχεδιαστεί για να μιμηθούν το brand name κάποιου προϊόντος για να διανέμουν malware.chrome- warning

Αυτοί οι τύποι διαφημίσεων κοινωνικής μηχανικής μπορεί να είναι κοινοί σε ορισμένες ιστοσελίδες που προσπαθούν να ξεγελάσουν ένα χρήστη και να τον κάνουν να εγκαταστήσει malware.

Ένα γνωστό παράδειγμα σε όλους όσους “περπατούν” στο διαδίκτυο είναι οι κακόβουλες σελίδες που εμφανίζουν βίντεο και αναφέρουν ότι για να το δείτε θα πρέπει να αναβαθμίσετε το Flash.

Φυσικά το Flash δεν αναβαθμίζεται ποτέ, γιατί στην πραγματικότητα αυτό που κατεβάζετε στον υπολογιστή σας είναι κάποιο κακόβουλο λογισμικό (ransomware, trojan και άλλα πολλά ακατονόμαστα σκευάσματα).

Η αλλαγή ασφαλείας στον browser είναι μέρος της νέας πολιτικής για την κοινωνική μηχανική που ακολουθεί η εταιρεία από το Νοέμβριο.

Εάν η Google εντοπίσει κάθε μορφή κοινωνικής μηχανικής σε ένα δικτυακό τόπο – ας πούμε, ένα ψεύτικο log-in οθόνη σχεδιασμένο να μιμείται την τράπεζά σας ή μια ψεύτικη ιστοσελίδα ενημέρωσης – τότε οι χρήστες θα τηλεκατευθύνονται αυτόματα στη σελίδα προειδοποίησης του Chrome (ναι αυτή την κόκκινη).

Άλλο ένα ακόμη βήμα από την Google για να βοηθήσει τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν δυνητικά επιβλαβείς επιθέσεις. Βέβαια η κίνηση αυτή δείχνει πόσο εξελιγμένα έχουν γίνει τα προγράμματα περιήγησης στον εντοπισμό κακόβουλων πρακτικών.

Από την άλλη πλευρά, και επειδή δεν έχει μόνο η Google καλούς coders, θα πρέπει να αναμένουμε την την απάντηση των hackers, που οπωσδήποτε δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS