ΑρχικήinetBQ Aquaris M10 Ubuntu Edition απλά υπέροχο

BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition απλά υπέροχο

Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου, το 2016, η Canonical, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Ubuntu Linux, παρουσίασε τη πρώτη συσκευή που δημιούργησε σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία κατασκευάστρια κινητών BQ.ubuntu bq aquaris m1 tablet 3

Το tablet BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition είναι το πρώτο Ubuntu-powered tablet στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν υπολογιστής. Έτσι η Canonical φαίνεται να κατάφερε επιτέλους να πραγματοποιήσει το όραμά της για μια ενιαία συσκευή, που θα διευκολύνει την προσωπική εμπειρία computing.

Το tablet τροφοδοτείται από το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για κινητά της εταιρείας, το Ubuntu Touch. Το λειτουργικό επιτρέπει την μετατροπή σε έναν προσωπικό υπολογιστή με τη σύνδεση σε μια εξωτερική οθόνη LCD.

Χάρη δε στις τελευταίες καινοτομίες που εφαρμόζει η Canonical στο λειτουργικό σύστημα Ubuntu για κινητές συσκευές, το νέο BQ Aquaris tablet M10 UΕ θα παρέχει στους χρήστες αληθινή εμπειρία tablet και ένα πλήρως εξοπλισμένο desktop με Ubuntu.

Το tablet BQ Aquaris M10 διαθέτει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα στις υπάρχουσες κινητές συσκευές με Ubuntu.

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα είναι σε θέση να βλέπουν δύο διαφορετικές εφαρμογές στην ίδια οθόνη με τη χρήση της λειτουργίας “side stage.”

Τα παράθυρα που εμφανίζονται οι εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί διαισθητικά στο κινητό λειτουργικό σύστημα Ubuntu Touch για να καταλαμβάνουν το χώρο της οθόνης του tablet που χρειάζονται. Επιπλέον, το tablet θα παρέχει στους χρήστες του, ομαλή διαχείριση εφαρμογών και multitasking, ολοκληρωμένες υπηρεσίες με ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας, καθώς και γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται περισσότερο.

Διαθέτει επίσης έναν απλό και διαισθητικό διαχειριστή αρχείων. Φυσικά, οι χρήστες θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος για κινητά που είναι ήδη διαθέσιμες στο Ubuntu Store, και πρόσβαση μαζί στο σύστημα χωρίς περιορισμούς για πλήρη έλεγχο (root).

Δείτε τις φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση)

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS