ΑρχικήinetΗ Google φέρνει νέα μέτρα ασφαλείας κρυπτογράφησης για το Gmail

Η Google φέρνει νέα μέτρα ασφαλείας κρυπτογράφησης για το Gmail

Λόγω της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» η Google ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά για το Gmail που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν την επικοινωνίας σας πιο ασφαλή.

google gmail

Πρώτο νέο χαρακτηριστικό είναι μια νέα ειδοποίηση που σας ενημερώνει αν η TLS κρυπτογράφηση δεν υποστηρίζεται από το δέκτη του μηνύματος, ή αν λάβετε ένα μήνυμα από ένα μη-κρυπτογραφημένο αποστολέα. Θα το δείτε από αυτή την εβδομάδα στο Gmail με μία pop-up κοινοποίηση και ένα μικρό εικονίδιο ανοιχτού λουκέτου.

google

Η άλλη μικρή αλλαγή για τους χρήστες του Web είναι ένα εικονίδιο-ερωτηματικό στη θέση του αποστολέα του ή στην εταιρική εικόνα του προφίλ του, αν ο αποστολέας δεν μπορεί να πιστοποιηθεί.

google2

H Google ελπίζει ότι αυτές οι κινήσεις από μέρους της θα μετριάσουν το ποσοστό των επιτυχημένων προσπαθειών phishing αλλά και άλλων δόλιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επηρεάζουν τους χρήστες του.

Επίσης θυμηθείτε ότι όπως και πέρυσι, η εταιρεία ανταμείβει τους χρήστες που θα πραγματοποιήσουν ένα έλεγχο ασφαλείας στην σύνδεσή τους με 2GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Και για τους καχύποπτους Έλληνες, σας λέμε ότι η κίνηση της Google δεν είναι αλτρουιστική, ούτε επειδή σας αγάπησε ξαφνικά. Από την μείωση των ύποπτων μηνυμάτων η Google θα κερδίσει, αφού για να κρατήσει τη υψηλή κίνηση του Gmail η εταιρεία δαπανά αρκετά χρήματα για την καταπολέμηση τους. Θεωρητικά πάντα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS