ΑρχικήinetΕύρεση και Αντικατάσταση στο Gmail

Εύρεση και Αντικατάσταση στο Gmail

Μπορώ να κάνω εύρεση και αντικατάσταση σε ένα μήνυμα που γράφω στο Gmail; Οι ιστοσελίδες προορίζονται για ανάγνωση και ως εκ τούτου οι προγραμματιστές δεν φρόντισαν να συμπεριλάβουν στον κώδικα των προγραμμάτων περιήγησης το χαρακτηριστικό “εύρεση και αντικατάσταση.”code

Οι ιστοσελίδες, ωστόσο, έχουν εξελιχθεί και πλέον δεν έχουν μόνο στατικό περιεχόμενο. Έτσι αν γράφετε μακροσκελή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη θέλετε να βρείτε κείμενο μέσα ιστοσελίδες, και επιθυμείτε να διορθώσετε ενοχλητικά ορθογραφικά λάθη, θα πρέπει να τα διορθώσετε ένα-ένα.

Δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτόματα κάποια λέξη ή φράση σε ιστοσελίδα, χωρίς τη χρήση επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης.

Η παρακάτω δημοσίευση θα σας παρουσιάσει μια απλή τεχνική που θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε και να αντικαταστήσετε κείμενο σε ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο για προγραμματιστές του Chrome.

Ανοίξτε μια σελίδα που θέλετε να επεξεργαστείτε.

Ενώ είστε στην ιστοσελίδα, πατήστε μαζί τα τρία πλήκτρα Ctrl+Shift+J σε σύστημα με Windows ή Cmd+Opt+J σε Mac για να ανοίξετε το παράθυρο της κονσόλας των εργαλείων για προγραμματιστές του Chrome.

Αμέσως μετά δώστε την παρακάτω εντολή για να αντικαταστήσετε όλες τις εμφανίσεις της λέξης iguru με το secnews.gr.

document.body.innerHTML = document.body.innerHTML.replace(/iguru/g, "secnews.gr")

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές εκφράσεις για πιο σύνθετες υποκαταστάσεις. Για παράδειγμα, αν θέλετε να αντικαταστήσετε όλες τις κοινές ανορθογραφίες, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτά:

document.body.innerHTML.replace(/(iguru|igurunews)/g, "iGuRu News")
 document.body.innerHTML.replace(/ig[\w]+ews/g, "iGuRu News")

Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μορφοποιήσετε σελίδα. Για παράδειγμα, η επόμενη εντολή θα κάνει bold τη λέξη iguru σε μια σελίδα.

document.body.innerHTML.replace(/iguru/g, "<Β>iguru")

Αναζήτηση και αντικατάσταση κειμένου στο Gmail

Οι αλλαγές σας φυσικά δεν αποθηκεύονται στη σελίδα που επεξεργάζεστε, όταν κλείσετε την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείτε να αναρωτιέστε γιατί κάποιος θα πραγματοποιήσει την αναζήτηση και την αντικατάσταση σε μια ιστοσελίδα;

Για να εξηγήσουμε την πρακτικότητα του παραπάνω tweak θα δώσουμε ένα παράδειγμα με το Gmail.

Μπορεί να έχετε γράψει ένα μεγάλο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά ανακαλύπτετε πριν το στείλετε ότι περιέχει ορθογραφικά λάθη.

Για να διορθώσετε μαζικά τα λάθη στο Gmail, μπορείτε να αντιγράψετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε σημειωματάριο, και να πραγματοποιήστε αναζήτηση και αντικατάσταση. Στη συνέχεια θα πρέπει να επικολλήσετε το επεξεργασμένο κείμενο πίσω στο Gmail. Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα τα Dev tools του Chrome.

Στο προηγούμενο παράδειγμα μας, πραγματοποιήσαμε αναζήτηση και αντικατάσταση σε document.body το οποίο απευθύνεται σε ιστοσελίδες. Ας δούμε πως γίνεται στο Gmail.

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τη λέξη στο μήνυμα που θέλετε να γίνει η αναζήτηση & αντικατάσταση. Επιλέξτε το κείμενο που σας ενδιαφέρει στο παράθυρο του Gmail, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Επιθεώρηση στοιχείου. Θα σας δώσει την ταυτότητα του DIV που περιέχει την επεξεργάσιμη περιοχή κειμένου. Στη δική μας περίπτωση είναι το “: 1cv” για το Gmail.

code gmail

Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρέξετε την παρακάτω εντολή αντικατάστασης μέσα στο παράθυρο της κονσόλας για να αντικαταστήσει λέξη iguru με την λέξη igurunews παντού.

document.getElementById(':1cv').innerHTML = 
  document.getElementById(':1cv').innerHTML.replace(/iguru/g, "igurunews");

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS