ΑρχικήinetΑνοιχτό smartphone; Δώσατε την συγκατάθεσή σας για παρακολούθηση

Ανοιχτό smartphone; Δώσατε την συγκατάθεσή σας για παρακολούθηση

Σύμφωνα με τα έγγραφα δικαστηρίου που θα δείτε παρακάτω, αν έχετε ενεργοποιημένο το smartphone σας έχετε δώσει αυτόματα και τη συγκατάθεσή σας να παρακολουθείστε.smartphone light

Το 2014, η Αστυνομία της Βαλτιμόρης έλαβε ένα ένταλμα για τη σύλληψη του Kerron Andrews για απόπειρα φόνου.

Για να τον βρουν οι αρχές, ζήτησαν την άδεια (PDF) να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα της θέσης του και όλες τις εξερχόμενες κλήσεις.

Το αίτημα, ωστόσο, δεν ανέφερε πουθενά για χρήση Hailstorm (ένα είδος Stingray – μια συσκευή συλλογής δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, γνωστό και σαν “βαλιτσάκι”) για τη συλλογή αυτών των δεδομένων από το smartphone του υπόπτου.

Η αστυνομία το χρησιμοποίησε ούτως ή άλλως.

Η χρήση του Stingray από τις Αρχές δεν είναι κάτι νέο. Όταν όμως ένας δικαστής έμαθε τον τρόπο συλλογής των δεδομένων κατέληξε στο συμπέρασμα η αστυνομία είχε παραβιάσει την “Τέταρτη Τροπολογία” κατά την σύλληψη του Andrews και δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισης να απορρίψει τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν συλλεχθεί από το Stingray.

Εδώ αρχίζει όμως το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Το κράτος άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
Υποστήριξε ότι το δικαστήριο έσφαλε στην αρχική του απόφασή με τον ισχυρισμό ότι ο Andrews έδωσε εθελοντικά τις πληροφορίες από το κινητό του στις Αρχές (και άλλα τρίτα μέρη), όταν άνοιξε το τηλέφωνο του.

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Αν το εφετείο του Μέριλαντ καταφέρει να ανατρέπει την αρχική απόφαση του δικαστηρίου και αναφέρει ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με την χρήση του Stingray είναι νόμιμα, όλα τα πολιτειακά δικαστήρια θα μπορούν να επικαλούνται την συγκεκριμένη απόφαση για να δικαιολογούν τη χρήση μέσων μαζικής συλλογής δεδομένων χωρίς ένταλμα.

smartphone trace

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS