ΑρχικήinetΝέο ReactOS: Το Open Source Windows

Νέο ReactOS: Το Open Source Windows

Το ReactOS (React Operating System) είναι ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα, το οποίο είναι συμβατό με εφαρμογές και drivers που προορίζονται για τις εκδόσεις που χρησιμοποιούν σαν πυρήνα το Windows NT 5.x και πάνω, δηλαδή από Windows 2000 και πάνω.

Αποτελεί τη συνέχεια μιας προηγούμενης προσπάθειας δημιουργίας ενός κλώνου των Windows 95. 0_4_0

Η ανάπτυξή του ξεκίνησε το 1998 και από τότε συνεχίζεται με την προσθήκη χαρακτηριστικών που ήδη υπάρχουν στα Windows.

Το ReactOS είναι κυρίως γραμμένο σε C, ενώ μερικές εφαρμογές του όπως ο browser ReactΟS, είναι γραμμένες σε C++. Το project υποστηρίζει αρχιτεκτονικές επεξεργαστών ARM και AMD64, σχεδόν με κλωνοποίηση του Windows API. Το γεγονός έχει προκαλέσει κατά το παρελθόν δύο φορές νομικά προβλήματα, αλλά έχουν ξεπεραστεί από τη νομική ομάδα του project.

Ο κύριος προγραμματιστής του ReactΟS, κ. Ziliang Guo ανακοίνωσε στις 16 Φεβρουαρίου νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα ReactΟS 0.4.0.

Το ReactΟS 0.4.0 υποστηρίζει: σύστημα αρχείων NTFS, ext2, shell, SerialATA, USB, ασύρματη δικτύωση, καθώς και Virtual PC και VirtualBox.

Υπάρχουν πολλά άλλα νέα χαρακτηριστικά, όπως βελτιώσεις στα γραφικά, σημαντικές ενημερώσεις για τον διαχειριστή μνήμης, καλύτερη δικτύωση, υποστήριξη για εφαρμογές 16bit DOS, υποστήριξη για booting στα Windows 2003 χρησιμοποιώντας τον bootloader του ReactΟS και πολλά άλλα..scr-reactos

Το ReactΟS 0.4.0 είναι διαθέσιμο για λήψη δωρεάν, σαν Live CD και εικόνες BootCD ISO, ή σε εικόνες VMware και QEMU. Σημειώστε ότι το ReactΟS δεν είναι λειτουργικό που στηρίζεται σε πυρήνα Linux και δεν δανείζεται καμία από τη λειτουργικότητα της αρχιτεκτονικής UNIX.

Κατεβάστε το OPEN SOURCE λειτουργικό δωρεάν από το παρακάτω link:

https://www.reactos.org/download

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS