ΑρχικήinetΤα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές του Android 6.0

Τα νέα χαρακτηριστικά και οι αλλαγές του Android 6.0

Με μεγάλη αναμονή περιμέναμε την αναβάθμιση στις συσκευές Android με το νέο λειτουργικό της Google Marshmallow!

Οι συσκευές που θα το λάβουν εξαρτώνται από τον κατασκευαστή, οπότε για να δείτε αν η συσκευή σας θα λάβει την νέα ενημέρωση πρέπει να μπείτε στο site του κατασκευαστή σας (Sony, Samsung κτλ). 

 

Android 6.0

Σήμερα το πρωί έγινε αναβάθμιση στο smartphone μου, λίγο αργά θα έλεγα και αμέσως άρχισα να σκαλίζω για να δω τις αλλαγές!

Το σημαντικότερο όλων κατά τη γνώμη μου (το περίμενα αφού ανακοινώθηκε και το γνώριζα από πριν) είναι η δυνατότητα επιλογής του χρήστη στα δικαιώματα που θα πάρει κάθε εφαρμογή που κάνουμε εγκατάσταση στο smartphone μας.

Παρακάτω θα δούμε σε βήματα πως μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις στα δικαιώματα που παίρνουν οι εφαρμογές. Το smartphone που χρησιμοποιήθηκε είναι ένα Sony Xperia Ζ2, αλλά δεν έχει σχέση. Και οποιοδήποτε άλλο smartphone με Android 6.0 & 6.0.1 η διαδικασία είναι η ίδια.

Για να δούμε ποια έκδοση Android έχουμε στο smartphone μας πάμε στις Ρυθμίσεις. Έπειτα ανατρέχουμε στην τελευταία επιλογή “Πληροφορίες τηλεφώνου” και θα δούμε την παρακάτω εικόνα (για κατόχους Sony) ή κάτι αντίστοιχο για κατόχους άλλης μάρκας.

Screenshot_20160428-131355

 

Αν στην έκδοση Android λέει 6.0 ή 6.0.1 τότε έχετε την τελευταία επίσημη έκδοση λειτουργικού της Google.

Για να δούμε ή να αλλάξουμε τα δικαιώματα των εφαρμογών που κάναμε εγκατάσταση βήμα προς βήμα πάμε, Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές και επιλέγουμε Ρυθμίσεις από το μενού όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.

Screenshot_20160428-132357

 

Screenshot_20160428-132620

 

Όπου τελικά θα δούμε το τμηματοποιημένο μενού με τα δικαιώματα. Κάνοντας κλικ σε κάθε μενού, θα δούμε ποιες εφαρμογές παίρνουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, πχ εκμετάλλευση των επαφών ή χρήση της τοποθεσίας μας και μπορούμε με ένα “κλικ” να το απενεργοποιήσουμε!

Screenshot_20160428-132641

Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό της έκδοσης 6.0. Οι κάτοχοι συσκευών που δεν έχουν αναβαθμιστεί σε αυτή την έκδοση λογισμικού, μπορούν επίσης να ελέγξουν τα δικαιώματα εφαρμογών, αλλά με μια διαδικασία πιο χρονοβόρα. Για να δείτε πως, κάντε κλικ στο πιο κάτω Button.

Root Access

Άλλα χαρακτηριστικά της έκδοσης 6.0 είναι τα εξής:

  • Ολοκαίνουριο περιβάλλον κάμερας.
  • Έξυπνη διάρκεια ζωής μπαταρίας με το Doze & App Standby.
  • Direct Share.

Επίσης διάφορα χαρακτηριστικά που εξαρτώνται από τον εκάστοτε κατασκευαστή. Τα βασικότερα βέβαια είναι ρυθμίσεις απορρήτου και η βελτιστοποίηση της διάρκειας της μπαταρίας που γίνεται αυτόματα και από προεπιλογή. (οι κάτοχοι Sony θα παρατηρήσουν πως πλέον το Stamina δεν είναι διαθέσιμο).

*Προσοχή στα δικαιώματα που θα απενεργοποιήσετε. Πολλών εφαρμογών η λειτουργία εξαρτάται από αυτά. Το Viber ας πούμε αντιγράφει τη λίστα με τις επαφές σας για να σας παρουσιάσει με ποιους μπορείτε να επικοινωνείτε. Κάνει χρήση της βιντεοκάμερας για να μοιράζεστε φωτογραφίες με τις επαφές σας. Και επίσης κάνει χρήση του μικροφώνου για να μπορείτε να πραγματοποιείται κλήσεις. Αν απενεργοποιήσετε κάτι από αυτά, λογικό να μην μπορείτε να εκτελέσετε ορισμένες λειτουργίες!

 

 

 

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS