ΑρχικήinetΤο FBI ζητάει εξαίρεση του νόμου για τη βάση βιομετρικών δεδομένων

Το FBI ζητάει εξαίρεση του νόμου για τη βάση βιομετρικών δεδομένων

Την περασμένη Πέμπτη, το FBI πρότεινε να εξαιρεθεί η βιομετρική βάση δεδομένων της υπηρεσίας από διατάξεις του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ η νομοθεσία των ΗΠΑ υποχρεώνει κάθε ομοσπονδιακή υπηρεσία να ενημερώσει τους πολίτες για τα δεδομένα που συλλέγει και αποθηκεύει.

FBI
Εικόνα: privacysos.org

Το Next Generation Identification System (NGIS) του FBI είναι μια τεράστια βάση δεδομένων βιομετρικών πληροφοριών, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, σαρώσεις ίριδας, σαρώσεις προσώπου, ακόμα και δείγματα DNA.

Η βάση δεδομένων χρησιμοποιείται συχνά για τον εντοπισμό υπόπτων εγκληματιών. Σε παλαιότερες εποχές η βάση δεδομένων χρησιμοποιούνταν λιγότερο, αλλά με την εμφάνιση των συστημάτων ελέγχου ταυτότητας σύγχρονων βιομετρικών στοιχείων, η αξία της συγκεκριμένης βάσης δεδομένων έχει μεγαλώσει πάρα πολύ επειδή επιτρέπει στο FΒI να έχει πρόσβαση σε κλειδωμένες συσκευές.

Η βάση δεδομένων δεν συμπεριλαμβάνει μόνο πληροφορίες από άτομα που διέπραξαν εγκλήματα. Η NGI συμπεριλαμβάνει επίσης στοιχεία από ανθρώπους που κάποια στιγμή έδωσαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή σάρωσαν την ίριδα τους για την δουλειά τους, ή για την έκδοση κάποιας άδειας.

Πρακτικά, καθένας που έχει υπηρετήσει στο στρατό, ή εργάζεται σε κάποιο κυβερνητικό πόστο, έχει εκδώσει έγγραφα ταυτότητας και άλλες άδειες είναι ήδη στη βάση δεδομένων.

Το FBI επιδιώκει φυσικά να κρύψει το μέγεθος της βάσης δεδομένων. Το 2015, μετά από μια μακρά μάχη στο δικαστήριο, το Electronic Frontier Foundation αποκάλυψε ότι η βάση δεδομένων περιείχε στοιχεία πάνω από 52 εκατομμυρίων πολιτών των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ έχουν πληθυσμό περίπου 320 εκατομμύρια.

Τον Μάρτιο του 2016, η San Diego Union-Tribune αποκάλυψε ότι το FBI έχει πρόσβαση στα κάθε βιομετρικό δεδομένο που έχουν ιδιωτικές βάσεις δεδομένων όπως η Ancestry.com και η 23andMe.

nextgov.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS