ΑρχικήinetΔημιουργήστε αντίγραφα των drivers σας με το DISM

Δημιουργήστε αντίγραφα των drivers σας με το DISM

Μάθετε πως δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των drivers που έχετε εγκαταστήσει στο Windows σύστημά σας.

junk drivers

Κάθε φορά που κάνετε επανεγκατάσταση οποιαδήποτε έκδοση των Windows, θα πρέπει να εγκαταστήσετε και τους drivers. Φυσικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί να τους έχετε κατεβάσει  ή να έχετε τα CD του προμηθευτή του υλικού σας.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν καν που αποθηκεύονται οι drιvers ή τα CD των κατασκευαστών να έχουν χαθεί ή χαλάσει. Μπορείτε όμως εύκολα να βρείτε τα προγράμματα οδήγησης για κάθε συσκευή που έχετε.

Στα Windows 10, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των εγκατεστημένων drivers χρησιμοποιώντας ενσωματωμένα εργαλεία των Windows. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και με την χρήση εργαλείων τρίτων, αλλά δεν έχει νόημα να προβείτε σε επιπλέον εγκαταστάσεις όταν έχετε ήδη στα χέρια σας το κατάλληλο εργαλείο.

Στα Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο DISM για τη διαχείριση των προγραμμάτων οδήγησης που έχετε εγκαταστήσει στον τρέχων λειτουργικό σύστημα. Μπορείτε να τα εξάγετε σε ένα φάκελο χρησιμοποιώντας το DISM και στη συνέχεια, να προβείτε σε επανεγκατάσταση των Windows και να διαβάσετε τους drivers από αυτόν το φάκελο και πάλι. Παρακάτω θα δείτε οδηγίες βήμα προς βήμα  για το πως θα το κάνετε.

1. Ανοίξτε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή

2. Πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή (επαναλαμβάνουμε ότι η γραμμή εντολών πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή):

dism /online /export-driver /destination:C:\iguru\MyDrivers

Αντικαταστήστε το κομμάτι “C:\iguru\MyDrivers” με την δική σας διαδρομή προς το φάκελο όπου θέλετε να αποθηκεύσετε τα προγράμματα οδήγησης. Μπορεί να είναι ένας φάκελος σε ξεχωριστό διαμέρισμα του σκληρού δίσκου ή ένας φάκελος σε έναν εξωτερικό δίσκο ή σε ένα USB flash drive.

Οι διακόπτες “/online /export-driver” λένε στο DISM να εξετάσει για drivers στο φάκελο “C:\Windows\System32\DriverStore” του τρέχοντος λειτουργικού συστήματος.

3. Πατήστε το ENTER και θα δείτε την DISM να αναφέρει την πρόοδο της αντιγραφής κάπως έτσι:

dism1

Όταν η εντολή DISM ολοκληρώσει το έργο της θα έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας των drivers στον φάκελο που έχετε επιλέξει. Την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσετε ξανά τα Windows 10, θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας για να εγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης για όλες τις συσκευές σας, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνετε δεξιά και αριστερά για αυτά.

dism2

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι τη εντολή DISM για να επαναφέρετε τους drιvers στο σύστημά σας εκτελώντας την ακόλουθη εντολή:

Dism /online /Add-Driver /Driver:C:\iguru\MyDrivers /Recurse

Μπορείτε να συμβουλευτείτε την βοήθεια της γραμμής εντολών όσο αφορά της δυνατότητες της εντολής DISM /online αν πληκτρολογήσετε στο παράθυρο της γραμμής εντολών το DISM /online /?

Συμβουλή: Μπορείτε να επιθεωρήσετε τα εγκατεστημένα προγράμματα οδήγησης μιας υπάρχουσας εγκατάστασης των Windows γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας το δωρεάν εργαλείο “DriverStore Explorer [RAPR]”. Μπορείτε να το κατεβάσετε από ΕΔΩ. Το προγραμματάκι αυτό θα σας απαριθμήσει όλους τους εγκατεστημένους drιvers σε ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Η εφαρμογή απαιτεί το .NET Framework 3.5.

rapr

Σημειώστε ότι η μέθοδος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας drιvers υποστηρίζει μόνο .inf οδηγούς. Οι οδηγοί που έχουν εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας το Windows Installer (MSI) ή άλλα είδη συσκευασίας οδηγών (όπως αρχεία .exe) δεν υποστηρίζονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS