ΑρχικήinetΗ Huawei φέρεται να αναπτύσσει δικό της λειτουργικό για κινητά

Η Huawei φέρεται να αναπτύσσει δικό της λειτουργικό για κινητά

Η Huawei έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα του Android Smartphone. Σύμφωνα με την παγκόσμια έκθεση της IDC για τα κέρδη στο Q1 του 2016, η εταιρεία κατατάσσεται σαν η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο, ακριβώς πίσω από τη Samsung και την Apple.huawei

Τώρα, η Huawei ετοιμάζεται να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό της. Εκτός από το ότι προσέλαβε τον πρώην σχεδιαστή της Apple, Abigail Brody για να ανασχεδιάσει το κάλυμμα EMUI Android που χρησιμοποιεί, το The Information αναφέρει ότι η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της OS για κινητές συσκευές.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η νέα πλατφόρμα θα ερχόταν “σαν μέτρο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση Google σφίξει τον κλοιό γύρω από το Android ή σταματά να το προσφέρει στους κατασκευαστές των smartphone.”

Η ομάδα ανάπτυξης του νέου λειτουργικού αποτελείται από πρώην υπαλλήλους της Nokia και έχει σαν έδρα τη Σκανδιναβία. Εξακριβωμένες πληροφορίες προσθέτουν ότι δεν το νέο λειτουργικό για κινητές συσκευές δεν είναι μακριά από την ολοκλήρωσή του.

Πολύ πιθανά να σκέφτεστε ότι δεν χρειάζεται άλλο ένα λειτουργικό σύστημα, και μάλλον σκέφτεστε σωστά. Χωρίς ένα μεγάλο σύστημα στήριξης με εφαρμογές, οποιαδήποτε νέα πλατφόρμα μπορεί να είναι καταδικασμένη να αποτύχει στον απόηχο του έντονου ανταγωνισμού από το Android και το iOS.

Το επιχείρημα του λειτουργικού έκτακτης ανάγκης είναι το μοναδικό που έχει νόημα για την Huawei ή όποιον άλλο κατασκευαστή σκέφτεται την ανάπτυξη νέου λειτουργικού αυτή την εποχή.

Ωστόσο, η Google δεν έχει δείξει σημάδια ότι θέλει να αποκλείσει τους κατασκευαστές hardware. Συνεργάζεται κανονικά με διάφορες εταιρείες για την κατασκευή του Nexus, και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες εμπορικά σήματα που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS