ΑρχικήinetΆλλη μία σύλληψη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων

Άλλη μία σύλληψη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε άλλη μία σύλληψη ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων.

police hand cuffs ανηλίκων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 27 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 48χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ενημερώθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα εκτεταμένης διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την ανεύρεση χρηστών που κατείχαν ή είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από το διαδικτυακό έλεγχο προέκυψαν τρία (3) ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα που διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Σε έρευνα που έγινε προχθές (25-08-2016) το πρωί, στην οικία του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
τέσσερις (4) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και
κινητό τηλέφωνο.

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS