ΑρχικήinetΕυρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν Wi-Fi για όλους από το 2020

Ευρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν Wi-Fi για όλους από το 2020

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διαθέσει δωρεάν Wi-Fi στους δημόσιους χώρους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020.

“Προτείνουμε τον εξοπλισμό κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο internet γύρω από τα κύρια κέντρα της δημόσιας ζωής από το 2020”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jean-Claude Juncker.wi-fi-europe

Ως μέρος της πρωτοβουλίας της ΕΕ για τη βελτίωση της ψηφιακής υποδομής της Ευρώπης, υπάρχουν επίσης σχέδια για παροχή κινητής συνδεσιμότητας 5G για όλη την Ευρώπη από το 2025.

Ο κ. Jean-Claude Juncker δήλωσε επιπλέον ότι η ΕΕ δεσμεύεται να αναθεωρήσει τους υφιστάμενους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας της, προκειμένου να προστατευθούν καλύτερα τα έργα και τα δικαιώματα των καλλιτεχνών και των δημιουργών στο διαδίκτυο.

Για να επιτευχθεί o παραπάνω στόχος (project WiFi4EU), η ΕΕ σκοπεύει να δαπανήσει 120 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια να εξοπλίσει πάρκα, πλατείες, βιβλιοθήκες και άλλους δημόσιους χώρους με δωρεάν Wi-Fi.

Οι τοπικές αρχές θα είναι υπεύθυνες για τυχόν τρέχουσες δαπάνες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS