ΑρχικήinetΤο κόστος κατασκευής του iPhone 7 και το κέρδος της Apple

Το κόστος κατασκευής του iPhone 7 και το κέρδος της Apple

Η κυκλοφορία του νέου iPhone 7 είναι πια παρελθόν. Η συσκευή που παρουσιάστηκε από την Apple ήταν αναμενόμενη λόγω των διαρροών που προϋπήρξαν. Όπως και να χει το νέο iPhone 7 είναι στα ράφια των καταστημάτων με μια πιο ακριβή τιμή από την τιμή του περυσινού 6s.

Ποιο είναι όμως το κόστος της κατασκευής της νέας συσκευής, πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή της; iPhone 7

Το συνολικό κόστος της κατασκευής, σύμφωνα με στοιχεία από την IHS Markit, φτάνει τα 219,80 δολάρια. Αν προσθέσουμε και τον παράγοντα κόστος εργασίας, που υπολογίζεται σε 5 δολάρια ανά τηλέφωνο, το συνολικό κόστος φτάνει τα 224.80 δολάρια για το βασικό μοντέλο των 32GB.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια αύξηση στην τιμή, περίπου 36.89 ανά μονάδα, σε σύγκριση με την τιμή του iPhone 6s που το βασικό μοντέλο της κόστισε 187.91 δολάρια.

Έτσι αφού το βασικό μοντέλο πωλείται για 649 δολάρια, σύμφωνα με τις τιμές που αναφέρει η εταιρεία, αυτό δίνει η Apple ένα κέρδος των 424 δολαρίων για κάθε συσκευή που πωλείται, ή ένα ποσοστό 189 τοις εκατό.

Φυσικά, το κόστος δεν συμπεριλαμβάνει εξωτερικούς παράγοντες , όπως η έρευνα και η ανάπτυξη, το marketing ή τα events.

Συνολικά, το κέρδος ανά συσκευή είναι κατά πάσα πιθανότητα πολύ χαμηλότερη από την εκτίμηση των 424 δολαρίων και οι εκτιμήσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι εντελώς ανακριβείς ούτως ή άλλως.

Δίνουν όμως μια γεύση…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS