ΑρχικήsecurityΔιέρρευσαν 500 εκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo

Διέρρευσαν 500 εκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo

H Yahoo κυκλοφόρησε ένα σημαντικό μήνυμα ασφαλείας για τους χρήστες της στο επίσημο blog της εταιρείας πριν από λίγο επιβεβαιώνοντας ότι έχουν υποκλαπεί πληροφορίες για τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς της Yahoο στα τέλη του 2014.

Η εταιρεία πιστεύει ότι οι hackers πίσω από την επίθεση ήταν από κάποια κυβερνητική υπηρεσία χωρίς να ονομάζει το κράτος. Σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog της εταιρείας έχουν διαρρεύσει ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης, hashed κωδικοί πρόσβασης, και σε ορισμένες περιπτώσεις κρυπτογραφημένες ή χωρίς κρυπτογράφηση ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας.yahoo

Η Yahοo αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για το ότι διέρρευσαν τα δεδομένα καρτών πληρωμών, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή άλλες οικονομικές πληροφορίες.

Με βάση την έρευνα που είναι ακόμα σε εξέλιξη, η Yahoο πιστεύει ότι οι πληροφορίες που διέρρευσαν αφορούν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Η έρευνα δεν αποκάλυψε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι hackers βρίσκονται ακόμα και σήμερα στα δίκτυά τους.

Η Yahoο όπως αναφέρει η δημοσίευση, συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τις αρχές επιβολής του νόμου και σχεδιάζει να ενημερώσει όλους τους χρήστες που επηρεάστηκαν από την επίθεση.

Όλοι όσοι έχετε λογαριασμό στην Yahoo, αλλάξτε άμεσα κωδικό πρόσβασης (αν και καλύτερα θα ήταν να αλλάζατε εταιρεία) από την παρακάτω σελίδα:

Yahoο Account

Διαβάστε το PDF με τις πληροφορίες και την ανακοίνωση του hack και της διαρροής δεδομένων:

PDF

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS