ΑρχικήbusinessΝέο αυτόνομο VR headset, που δεν χρειάζεστε κινητό ή υπολογιστή

Νέο αυτόνομο VR headset, που δεν χρειάζεστε κινητό ή υπολογιστή

gsmarena_001-headset

Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχουν δύο είδη VR headset: αυτά τα οποία βασίζονται στα smartphone όπως το Samsung Gear VR και το Google Daydream View και αυτά τα οποία βασίζονται σε PC όπως το Oculus Rift και το HTC Vive. Και τα δύο προσφέρουν πιο φθηνές και πιο ακριβές εμπειρίες VR αντίστοιχα.

Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο ακόμα, αλλά στο συνέδριο προγραμματιστών Oculus Connect 3, ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τα σχέδιά του να το αλλάξει αυτό. Πιστεύει ότι τα αυτόνομα VR headset που δεν χρειάζονται ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα PC για να λειτουργήσουν, θα καλύψουν αυτό το χώρο και αποκάλυψε ότι το Oculus που ανήκει στο Facebook πρόκειται να κατασκευάσει ένα.

Το πρωτότυπο αυτόνομο VR headset που ο Zuckerberg έδειξε στη σκηνή, μοιάζει πολύ με ένα συνηθισμένο Oculus Rift, απλά χωρίς τα καλώδια που απαιτούνται για τη σύνδεσή του σε έναν υπολογιστή.

Στο πίσω μέρος του σετ ακουστικών βρίσκεται αυτό που φαίνεται να είναι μια μονάδα επεξεργασίας. Το πρωτότυπο headset διαθέτει επίσης ενσωματωμένα ακουστικά ακριβώς όπως αυτά που βρίσκονται και στο Rift.

Ο Zuckerberg δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το σετ ακουστικών, αλλά είπε ότι θα έχει ενσωματωμένες κάμερες για την παρακολουθεί τις κινήσεις του κεφαλιού και του σώματός σας. Το Oculus VR δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει αυτόνομα VR headsets. Τόσο η Qualcomm όσο και η Intel παρουσίασαν πρωτότυπα για τα δικά τους αυτόνομο VR σετ ακουστικών αυτή τη χρονιά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS