ΑρχικήinetΠώς να μεγιστοποιήσετε τη ζωή της μπαταρίας του smartphone

Πώς να μεγιστοποιήσετε τη ζωή της μπαταρίας του smartphone

smartphone-battery-2-770x439_c-μπαταρίας

Ενώ οι κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone προσπαθούν να κάνουν τις συσκευές τους λεπτότερες και ελαφρύτερες, οι χρήστες δεν παίρνουν τις αναμενόμενες βελτιώσεις στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας μιας φορτισμένης συσκευής που χρησιμοποιείται μέτρια είναι μια μέρα. Καθώς οι αφαιρούμενες μπαταρίες γίνονται όλο και πιο σπάνιες, οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με αυτές.

Αλλά, γιατί η μπαταρία του smartphone σας τελειώνει τόσο γρήγορα; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό περιστρέφεται γύρω από πολλούς παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα της μπαταρίας σας. Εκτός από τις βαριές εφαρμογές που ρίχνουν γρήγορα τη μπαταρία σας, οι ακραίες θερμοκρασίες ενεργούν επίσης ως σημαντική αιτία της γρήγορης μείωσης της μπαταρίας σας.

Συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας

Ακριβώς όπως οι μύθοι για τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή, υπάρχουν πολλές λανθασμένες θεωρίες που πρέπει κανείς να απορρίψει. Έτσι, εδώ είναι μερικά γεγονότα και συμβουλές, με βάση την επιστήμη, που θα πρέπει να έχετε κατά νου για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone σας.

Αποφύγετε την υπερβολική ζέστη ή κρύο: Το ανώτατο όριο της θερμοκρασίας που αντέχει μια μπαταρία smartphone ή το laptop είναι περίπου 70 ° C έως 90 ° C. Αλλά, θα πρέπει να αποφεύγετε την έκθεση της μπαταρίας σας σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Όλα τα μέρη του smartphone: επεξεργαστής, οθόνη, διάφορα τσιπάκια, παράγουν θερμότητα. Σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι παράγοντες αυτοί γίνονται ο νούμερο ένα εχθρός της μπαταρίας σας. Λίγοι από εσάς ίσως να γνωρίζουν ότι τα smartphones δεν αντέχουν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, αποφεύγετε να αφήνετε το smartphone σας εκτεθειμένο σε χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποφύγετε την πλήρη αποφόρτιση: Οι σύγχρονες μπαταρίες, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον μπαταρίες ιόντων λιθίου, δεν έχουν καμία επίδραση μνήμης. Έτσι, θα πρέπει να αποφεύγεται η πλήρης αποφόρτισή τους. Όταν η μπαταρία είναι πολύ χαμηλή, παίρνουν ασταθής και επικίνδυνη για φόρτιση. Θα πρέπει να φορτίζετε τη μπαταρία μεταξύ 35-75%. Έτσι, ως κοινή πρακτική, δοκιμάστε να φορτίσετε την μπαταρία σας μόλις φτάσει περίπου στο 30% και μην τη φορτίζετε πλήρως.

Αποθηκεύστε τις μπαταρίες στο 50%: Δεν πρέπει να αφήνετε την μπαταρία του smartphone σας να αποφορτιστεί πλήρως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν αφήσετε μια εντελώς αποφορτισμένη μπαταρία για εβδομάδες, μπορεί να μην κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη πρακτική για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας είναι την αποθηκεύετε φορτισμένη στο 50%. Ο κανόνας αυτός ισχύει και για τις μπαταρίες στις συσκευές και για τις εφεδρικές μπαταρίες.

Μην την αφήνετε στην πρίζα για πάρα πολύ καιρό: Αυτό είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα και έχουμε καλύψει την περίπτωση των lap-top στο παρελθόν. Ενώ η σύγχρονη μπαταρία του smartphone σας δεν καταναλώνει ενέργεια μόλις φορτιστεί πλήρως, ενδέχεται να θερμαίνεται κατά τη διαδικασία. Έτσι, η γενική άποψη είναι ότι πρέπει κανείς να αποφεύγει να αφήνει το smartphone στην πρίζα για πάρα πολύ καιρό.

Μερικά ακόμα tips για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Εκτός από τις υπερθέρμανση και τη φόρτιση, μπορείτε επίσης να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας, κλείνοντας τις περιττές δραστηριότητες που αδειάζουν τη μπαταρία σας. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές:

  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης φωτεινότητας
  • Ρίξτε μια ματιά στο μοτίβο χρήσης ενέργειας του τηλεφώνου σας
  • Απενεργοποιήστε το Wi-Fi, Bluetooth και τοποθεσίες όταν δεν χρησιμοποιούνται
  • Χρησιμοποιήστε widgets για εύκολη εναλλαγή των ρυθμίσεων που προαναφέρθηκαν
  • Απενεργοποιήστε τη συνεχή λειτουργία συγχρονισμού σε εφαρμογές
  • Χρησιμοποιήστε έργο του διαχειριστή για να κλείσετε τις εφαρμογές
  • Απενεργοποιήστε / διαγράψτε τις περιττές εφαρμογές
  • Χρησιμοποιήστε εφαρμογές για να κλείσετε τη σύνδεση δεδομένων όταν δεν χρησιμοποιείται
  • Απενεργοποιήστε κινούμενα wallpapers και widgets

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS