ΑρχικήHow ToΧάσατε το κινητό σας; Να πώς θα συνδεθείτε στο Facebook

Χάσατε το κινητό σας; Να πώς θα συνδεθείτε στο Facebook

Το Facebook προσφέρει πολλά στρώματα ασφάλειας κι αν θεωρείτε πολύτιμο τον λογαριασμό σας, θα πρέπει να τα ενεργοποιήσετε όλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης, να προσθέσετε τον αριθμό του κινητού σας για μια πιθανή ανάκτηση, να ορίσετε αξιόπιστες επαφές, τις ειδοποιήσεις κατά την είσοδο, την έγκριση σύνδεσης και την γεννήτρια κωδικού (Code Generator).

Χάσατε το κινητό σας; Να πώς θα συνδεθείτε στο Facebook

Βέβαια, αυτό το σύστημα μπορεί να αποτύχει αν έχετε αποσυνδεθεί από το Facebook και έχετε χάσει την πρόσβαση στις επιλογές ανάκτησης. Για παράδειγμα, τι θα γίνει αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο Facebook στο νέο υπολογιστή σας, επειδή δεν έχετε πρόσβαση στο Code Generator του τηλεφώνου σας; Πάμε, λοιπόν μιλήσουμε για τις Εγκρίσεις Σύνδεσης (Login Approvals).

Τι είναι οι Εγκρίσεις Σύνδεσης;

Οι Εγκρίσεις Σύνδεσης είναι η εκδοχή του Facebοok για τον έλεγχο αυθεντικοποίησης δύο παραγόντων. Κανονικά, χρειάζεστε μόνο τον κωδικό πρόσβασης και το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook. Τώρα, ας υποθέσουμε ότι κάποιος γνωρίζει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας και αυτό είναι ευκολότερο από όσο φαντάζεστε!

Μόλις ενεργοποιήσετε τις Εγκρίσεις Σύνδεσης, προσθέτετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στον λογαριασμό σας. Κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Facebook από μια νέα τοποθεσία ή συσκευή, το Facebook θα σας ζητάει έναν κωδικό ασφαλείας για να ολοκληρωθεί η σύνδεση. Ένας κωδικός ασφαλείας μπορεί να ληφθεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Με ένα μήνυμα κειμένου στον αριθμό του κινητού σας.
  • Από τη γεννήτρια κωδικού (Code Generator) στην εφαρμογή του Facebook για κινητά, η οποία δημιουργεί αυτόματα ένα νέο κωδικό κάθε 30 δευτερόλεπτα.
  • Από ένα ληφθέν σύνολο backup κωδικών.

Έτσι, ακόμη και αν κάποιος καταφέρει να σπάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, δεν θα είναι σε θέση να συνδεθεί χωρίς τον κωδικό ασφαλείας.

Σημειώστε, όμως, ότι δύο από τις παραπάνω μεθόδους εξαρτώνται από το τηλέφωνό σας. Εάν ενεργοποιήσετε τις Εγκρίσεις Σύνδεσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα εφεδρικό πλάνο σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις Εγκρίσεις Σύνδεσης και τη Γεννήτρια Κωδικών

Για να ενεργοποιήσετε τις Εγκρίσεις Σύνδεσης, ανοίξτε το Facebοok στο πρόγραμμα περιήγησής σας, κάντε κλικ στο βέλος στην επάνω δεξιά γωνία για να επεκτείνετε το μενού πλοήγησης και μεταβείτε στο Ρυθμίσεις –> Ασφάλεια –> Εγκρίσεις Σύνδεσης. Εδώ, επιλέξτε το “Να απαιτείται κωδικός σύνδεσης για τη σύνδεση στο λογαριασμό μου από άγνωστα προγράμματα περιήγησης”, βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός του κινητού σας είναι επικαιροποιημένος και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.

login-approvals

Η Γεννήτρια Κωδικών είναι ένας βολικός τρόπος για να παίρνετε κωδικούς Έγκρισης Εισόδου χωρίς αριθμό κινητού. Είναι πολύ χρήσιμο όταν ταξιδεύετε ή δεν έχετε καλό σήμα. Η Γεννήτρια Κωδικών είναι διαθέσιμη μέσα στο Facebοok app για iOS και Android. Το Windows Store app μιμείται την ιστοσελίδα του Facebook και δεν περιλαμβάνει Γεννήτρια Κωδικών. Για να ενεργοποιήσετε τη Γεννήτρια Κωδικών από τον browser σας, πηγαίνετε στο Facebook –> Ρυθμίσεις —> Ασφάλεια –> Γεννήτρια Κωδικών, κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

code-generator

Μόλις ενεργοποιηθεί η Γεννήτρια Κωδικών στο κινητό σας, θα πρέπει να τη δοκιμάσετε στον browser σας για να ενεργοποιηθεί πλήρως το χαρακτηριστικό.

code-generator-activate

Να σημειωθεί ότι μετά την ενεργοποίηση του Εγκρίσεις Σύνδεσης, ίσως χρειαστείτε έναν κωδικό την επόμενη φορά που θα θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook app σας. Ο πρώτος αυτός κωδικός θα σταλεί στο κινητό σας.

Τι γίνεται αν χάσετε το κινητό σας;

Όταν ρυθμίσετε το κινητό σας  να είναι το κλειδί για τον Facebook λογαριασμό σας, η απώλειά του ή η καταστροφή του μπορεί να σας δημιουργήσει πρόβλημα.

Αποθηκεύστε Εγκρίσεις Σύνδεσης κωδικούς ως backup

Μετά την ενεργοποίηση της επιλογής Εγκρίσεις Σύνδεσης, κατευθυνθείτε προς τις Ρυθμίσεις Ασφάλειας του Facebook και αποθηκεύστε ένα σύνολο κωδικών Έγκρισης Σύνδεσης ως προληπτικό μέτρο. Μπορείτε να εκτυπώσετε τους κωδικούς για να κρατήσετε ένα φυσικό αντίγραφο ή ένα ψηφιακό αντίγραφο, για παράδειγμα ένα screenshot, και να το φυλάξετε σε ένα ασφαλές μέρος.

login-approval-codes

Σε περίπτωση που ποτέ δεν έχετε πρόσβαση στο τηλέφωνό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους κωδικούς για να συνδεθείτε στο Facebook από μια νέα συσκευή ή τοποθεσία.

Μην ξεχνάτε τις Αναγνωρισμένες Συσκευές

Κάθε φορά που θα συνδέεστε στο Facebοok από μια νέα συσκευή, εφαρμογή ή browser, θα ερωτάσθε εάν θέλετε να την αποθηκεύσετε. Όταν συνδέεστε στο Facebook από μια Αναγνωρισμένη συσκευή και θέση, δεν θα σας ζητηθεί κωδικός Έγκρισης Σύνδεσης. Σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας, αυτός ο τρόπος θα μπορούσε να αποτελέσει την ιδιωτική σας κερκόπορτα στον λογαριασμό σας.

trusted-devices

Χρησιμοποιείστε αυτή την επιλογή σε τουλάχιστον μία συσκευή που είναι απίθανο να χάσετε και είναι πιθανό να έχετε πρόσβαση σε αυτή, εκτός από το τηλέφωνό σας. Γνωστοποιήστε στο Facebook συσκευές και τοποθεσίες που είναι ιδιωτικές και ασφαλείς. Επιπλέον, συχνά επιστρέψτε στη λίστα των Αναγνωρισμένων Συσκευών και αφαιρέστε εκείνες που δεν χρησιμοποιείτε πια.

Συνδεθείτε από μια Αναγνωρισμένη Συσκευή και Τερματίστε το Facebook Session

Λοιπόν συνέβει, χάσατε το τηλέφωνό σας και δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των κωδικών ασφαλείας. Εάν θέλετε να συνδεθείτε στο Facebook από μια νέα θέση, έχετε πρόβλημα. Πριν από αυτό, όμως, μπορείτε να συνδεθείτε στο Facebook από μια αναγνωρισμένη θέση, όπως αναφέραμε παραπάνω. Αυτή θα μπορούσε να είναι ο browser του desktop σας ή η Facebook εφαρμογή στο tablet σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook από το χαμένο τηλέφωνο – σε περίπτωση που δεν είχατε αποσυνδεθείτε από το app – είναι να τερματίσετε τη Facebook συνεδρία (session) της εφαρμογής. Αν έχετε δώσει το τηλέφωνό σας μέσω του αριθμού τηλεφώνου, πηγαίνετε στο Facebook –> Ρυθμίσεις –> Κινητό –> Χάσατε το τηλέφωνό σας; και κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση από το κινητό».

log-out-on-phone

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον αριθμό του χαμένου τηλεφώνου.

Πηγαίνετε στο Facebook στις Αναγνωρισμένες Συσκευές (Facebook –> Ρυθμίσεις –> Ασφάλεια )–> Συσκευή στην οποία ήσασταν συνδεδεμένοι, βρείτε την αντίστοιχη συνεδρία και κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος Δραστηριότητας. Αν έχετε αμφιβολία, τερματίστε πολλαπλές συνεδρίες. Αυτό θα σας αποσυνδέσει από την Android εφαρμογή του τηλεφώνου σας.

end-activity-session

Μέχρι να ανακτήσετε το τηλέφωνό σας ή να εγκαταστήσετε την Γεννήτρια Κωδικών σε ένα νέο τηλέφωνο, μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα σύνολο κωδικών ασφαλείας, όπως περιγράφεται παραπάνω. Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια τρίτη εφαρμογή για να δημιουργεί κωδικούς. Γι’ αυτή τη δεύτερη αυτή επιλογή, πηγαίνετε στο Facebook –> Ρυθμίσεις –> Ασφάλεια –> Γεννήτρια Κωδικών και κάντε κλικ στην επιλογή «Ρύθμιση άλλου τρόπου για απόκτηση κωδικών ασφαλείας». Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

third-party-code-generator

Για να είστε ακόμα πιο ασφαλείς, ενημερώστε και τον κωδικό πρόσβασής σας στο Facebook.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS