ΑρχικήHow ToΤαιριάξτε ένα πιστοποιητικό σελίδας με τον πραγματικό ιδιοκτήτη της

Ταιριάξτε ένα πιστοποιητικό σελίδας με τον πραγματικό ιδιοκτήτη της

Μπορεί να μην το σκέφτεστε πολύ κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο κάθε μέρα, αλλά το πιστοποιητικό μιας ιστοσελίδας είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ο browser σας χειρίζεται τόσες πολλές πληροφορίες στο παρασκήνιο ώστε να είναι βέβαιος ότι περιηγείστε στο διαδίκτυο με ασφάλεια.

Ταιριάξτε ένα πιστοποιητικό σελίδας με τον πραγματικό ιδιοκτήτη της

Μερικές φορές, όμως, μπορεί να δείτε ένα σφάλμα πιστοποιητικού ιστοσελίδας που σας ενημερώνει ότι το Πιστοποιητικό της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανήκει σε μια άλλη.

Αν το βλέπετε όλη την ώρα, μπορεί να έχετε κάποιο πρόβλημα με το ρολόι του συστήματός σας ή μπορεί να έχετε κάποιο malware που πρέπει να απομακρύνετε, αλλά αν το έχετε δει μόνο κάποιες φορές, αξίζει να ψάξετε την πηγή του προβλήματος.

Για να δείτε το πιστοποιητικό οποιασδήποτε ιστοσελίδας σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης (εκτός του Edge), κάντε κλικ στο πράσινο λουκέτο που εμφανίζεται όταν επισκέπτεστε μια σελίδα που χρησιμοποιεί HTTPS. Επιλέξτε Details –> View Certificate  στον Chrome, κάντε κλικ στο βέλος και επιλέξτε More Information στον Firefox ή επιλέξτε View Certificates στον IE. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε σε ποιον ανήκει το Πιστοποιητικό.

Ωστόσο, ένα Πιστοποιητικό μπορεί να ισχύει για περισσότερα από ένα URL.

Εάν προβάλετε το πιστοποιητικό του YouTube, εμφανίζεται ως εκδοθέν στο google.com. Μεταβαίνοντας στην Details καρτέλα σε οποιονδήποτε browser και βρίσκοντας το Subject Alternative Name, μπορείτε να δείτε άλλα ονόματα για τα οποία το πιστοποιητικό είναι έγκυρο.

Έτσι, το Πιστοποιητικό της Google είναι έγκυρο για τα youtube.com, gmail.com και android.com, για παράδειγμα.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες προς όφελός σας, μπορείτε να μάθετε εάν μία μη έγκυρη προειδοποίηση πιστοποιητικού προέρχεται από μία νόμιμη αλλαγή του ονόματος της σελίδας (ίσως η Hewlett-Packard αλλάζει το όνομά της σε Hewlett-Jackson και το site αλλάζει από hp.com σε hj.com) ή αν είναι ένα πιστοποιητικό για κάποιο ύποπτο URL στην άλλη άκρη του κόσμου.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS