ΑρχικήsecurityΟ hacker πίσω από το μεγαλύτερο hacking τράπεζας συνελήφθη

Ο hacker πίσω από το μεγαλύτερο hacking τράπεζας συνελήφθη

hacker-arrest

Ο hacker πίσω από το hacking της τράπεζας JP Morgan το 2014, του μεγαλύτερου hacking που έγινε ποτέ, συνελήφθη στη Ρωσία

Θυμάστε το μεγάλο hack του 2014; Τον Αύγουστο του 2014 ο οικονομικός κολοσσός και μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η JPMorgan Chase έπεσε θύμα hacking από άγνωστους hacker, που διείσδυσαν στους τραπεζικούς servers και έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες που η τράπεζα δεν έχει ακόμη ανακτήσει.

Τελικά, μετά από 2 χρόνια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έχει καταφέρει να εντοπίσει τον άνθρωπο πίσω από το μεγάλο τραπεζικό hacking. Ένας άνδρας από το Maryland, κατηγορείται για συμμετοχή σε ένα σύστημα, που περιγράφεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως «απάτη τίτλων των διαδικτυακών στεροειδών», και συνελήφθη στη Ρωσία όπου είχε καταφύγει πριν από αρκετούς μήνες, μετά από ένα μεγάλο ανθρωποκυνηγητό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Joshua Aaron, 32 ετών, συνελήφθη τον Μάιο, αφού η αστυνομία εμφανίστηκε στο διαμέρισμά του κοντά στο κέντρο της Μόσχας και διαπίστωσε ότι είχε παραβιάσει τους όρους της βίζας του. Ο Aaron στη συνέχεια φυλακίστηκε σε μια ρωσική φυλακή και απελάθηκε από τη χώρα.

Το FBI που ήδη εκδίωκε τον Aaron, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης τον Ιούνιο του 2015, κατηγορώντας τον για εγκλήματα συμπεριλαμβανομένων της συνωμοσίας για διάπραξη ηλεκτρονικής πειρατείας, της απάτης ασφάλειας και της διακεκριμένης κλοπής ταυτότητας. Ωστόσο, το FBI απέτυχε στις διαπραγματεύσεις με τις ρωσικές αρχές για διακοπή της απέλασης του Aaron, παρά το γεγονός ότι βισκόταν στη λίστα των «πιο καταζητούμενων» από το FBI υπόπτων εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την μεταφορά του Aaron στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ότι η Ρωσία δεν έχει συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ. Τελικά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιο είδος συμβιβασμού ώστε να δικαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντ ‘αυτού η Ρωσία προσφέρθηκε να στείλει τον Ααρών στις ΗΠΑ σε αντάλλαγμα για μια «αμοιβαία» πράξη, σύμφωνα με το δικαστήριο που ασχολείται με την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, ο Aaron είναι ελεύθερος να εγκαταλείψει τη χώρα, σύμφωνα με την απόφαση του Ρώσου δικαστή και δεν ξέρει ότι είναι ο πλέον καταζητούμενος cyber criminal στον κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS