ΑρχικήsecurityΤο WikiLeaks δημοσιεύει emails που προέρχονται από βοηθό της Clinton

Το WikiLeaks δημοσιεύει emails που προέρχονται από βοηθό της Clinton

Οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι το WikiLeaks βοηθά Ρώσους χάκερ να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές, δεν εμπόδισε την αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα από το να δημοσιεύσει emails που φέρεται ότι έχουν κλαπεί από έναν βοηθό της Hillary Clinton.

Τη Δευτέρα, το WikiLeaks κυκλοφόρησε μια επιπλέον παρτίδα από 2.000 emails που έχουν κλαπεί από τον πρόεδρό της καμπάνιας της Clinton, John Podesta, γεγονός που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει αρνητική κάλυψη από τον τύπο σχετικά με την υποψηφιότητά της.

Αυτό προέκυψε αφότου η ιστοσελίδα δημοσίευσε την πρώτη παρτίδα των emails την περασμένη Παρασκευή. Την ίδια μέρα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ κατηγόρησαν δημοσίως τη ρωσική κυβέρνηση για το χακάρισμα των emails των υπαλλήλων των ΗΠΑ και των πολιτικών ομάδων, νωρίτερα αυτό το χρόνο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η ρωσική κυβέρνηση θέλει να επηρεάσει την κοινή γνώμη των ΗΠΑ διαρρέοντας ευαίσθητα έγγραφα σε ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένου του WikiLeaks. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ασφαλείας υποπτεύονται ότι το hacking έχει γίνει για να ευνοήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο της Clinton για την προεδρική θέση, Donald Trump.

Το WikiLeaks δημοσιεύει emails που προέρχονται από βοηθό της Clinton

Παρόλο που το WikiLeaks δεν έχει αποκαλύψει τις πηγές του, η ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι έχει πάνω από 50.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν ληφθεί από τον Podesta. Το τελευταίο email dump περιέχει πληροφορίες σχετικά με Δημοκρατικό αρχικό αντίπαλο της Clinton, Bernie Sanders και μια υποτιθέμενη διαμάχη μεταξύ ενός συμβούλου και της Chelsea Clinton, πάνω σε κάποια άλλα θέματα.

Η καμπάνια της Clinton δεν έχει επιβεβαιώσει αν οι παρτίδες των email που διέρρευσαν είναι νόμιμες. Ο ίδιος ο Podesta έγραψε στο Twitter ότι δεν έχει χρόνο για να «καταλάβουμε ποια αρχεία είναι πραγματικά και ποια πλαστά.

Παρόλα αυτά, το email dump διαμορφώνει την κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με την Clinton, με τα πιο επιζήμια αρχεία να καλύπτουν αποσπάσματα των ιδιωτικών ομιλιών που έδωσε σε χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. Τα emails έγιναν ακόμη και θέμα στη δεύτερη προεδρική συζήτηση της Κυριακής, κατά την οποία η Clinton κατηγόρησε, επίσης, τη Ρωσία για το hacking.

«Πιστέψτε με, δεν το κάνουν για να εκλεγώ», είπε.

Το WikiLeaks, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι έχει ελέγξει με ακρίβεια τα κλεμμένα e-mails, χωρίς να αναφέρει το πώς. «Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να αφήσουν τους εαυτούς τους να παίξουν το παιχνίδι της καμπάνιας της Clinton. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και έχουμε ένα ρεκόρ 100% όσον αφορά την ακρίβεια», έγραψε το site σε ένα tweet.

Το WikiLeaks σχεδιάζει να δημοσιεύσει ευαίσθητα αρχεία σχετικά με τις εκλογές των ΗΠΑ και σε άλλα θέματα τις επόμενες 10 εβδομάδες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS