ΑρχικήαπόψειςΤι σημαίνει ενημέρωση από το Facebook

Τι σημαίνει ενημέρωση από το Facebook

Εσείς χρησιμοποιείτε το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο για την καθημερινή σας ενημέρωση; Τελευταία το Facebook χρησιμοποιεί bots σαν υπεύθυνα προβολής άρθρων στην ενότητα των Trending Stories. Ήταν μια απόφαση που συνάντησε αρκετές αντιδράσεις όταν διαπιστώθηκε ότι οι αλγόριθμοι εμφάνισαν μια ψεύτικη είδηση της Megyn Kelly του Fox News, μέσα σε λίγες μέρες μετά την εφαρμογή της.

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, φαίνεται ότι το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει: Η Washington Post παρακολουθώντας το Trending Stories του Facebook από τις 31 Αυγούστου έως και τις 22 Σεπτεμβρίου ανακάλυψε πέντε ψεύτικες ιστορίες, καθώς και τρεις κατάφωρα ανακριβείς αναφορές από το αυτοματοποιημένο σύστημα του κοινωνικού δικτύου.facebook-news

Αναρωτιέστε μήπως γιατί το Facebook δεν προσλαμβάνει ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσει το θέμα; Γιατί ο ανθρώπινος παράγοντας δεν είναι αντικειμενικός. Η εταιρεία το έχει δοκιμάσει ήδη, με μια ομάδα συντακτών πριν από την εγκατάσταση των bots της, αλλά τους απέλυσε όλους το Μάιο για λογοκρισία των συντηρητικών ειδήσεις και συνδέσεις του Wikileaks που έδειχναν τα email του DNC.

Τελικά, φαίνεται ότι οι αλγόριθμοι του κοινωνικού δικτύου απλά δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι. Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς πόσοι ενημερώνονται από το κοινωνικό δίκτυο, θεωρώντας ότι παρακολουθούν αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης.

Το πρόβλημα, όπως ανέφερε ο επιστήμονας υπολογιστών Walter Quattrociocchi στο WP, είναι ότι, “Όταν το Facebook διοχετεύει επιλεκτικά ψεύτικες ειδήσεις σε αυτά τα εξαιρετικά εξατομικευμένα feeds, δημιουργεί πόλωση στους χρήστες του.”

Να αναφέρουμε ότι οι ψευδείς ιστορίες δημιουργούν όλο και περισσότερους συνωμοσιολόγους προσφέροντάς τους και “τεκμηρίωση.”

Έτσι η “αθώα” ενημέρωση από τα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσε να σημαίνει κίνδυνο για τις κοινωνίες γενικότερα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS