ΑρχικήReviewsΤο πρώτο chip 5G θα κάνει τα κινητά τηλέφωνα υπερηχητικά!

Το πρώτο chip 5G θα κάνει τα κινητά τηλέφωνα υπερηχητικά!

Το 5G μπορεί να βρίσκεται στο κινητό σου πολύ νωρίτερα από ότι νομίζεις!

5GB

Η Qualcomm την Δευτέρα έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ασύρματου 5G ασύρματου chip παγκοσμίως, του Snapdragon X50 modem. Αρχικά στοχεύει και στα τηλέφωνα και στα οικιακά ασύρματα δίκτυα και θα πρέπει να βρίσκεται στις αγορές μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2018.

« Το 5G βρίσκεται στην γωνία» είπε ο Sherif Hanna, μάνατζερ της Qualcomm των τεχνικών Marketing, στην συνέντευξη τύπου.

Το X50 αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα προς το 5G, το οποίο αναμένεται να είναι 100 φορές πιο γρήγορο από την τρέχουσα ασύρματη τεχνολογία μας και 10 φορές ταχύτερο από ότι προσφέρει η Google Fiber μέσω μιας φυσικής σύνδεσης από το σπίτι. Τυπικά όταν η νέα ασύρματη τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη, θα λειτουργεί πρώτα σε αυτόνομες συσκευές όπως τα  ασύρματα hotspots. Αλλά η Qualcomm ήδη δουλεύει μανιωδώς για  να λειτουργήσει στα κινητά τηλέφωνα.

Το Chip χρησιμοποιεί πολύ υψηλό φάσμα συχνοτήτων γνωστές και ως “milimeter waves”. Μπορεί να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες δεδομένων και σημάτων μεταφοράς με ελάχιστη καθυστέρηση. Αλλά τα σήματα μπορούν να ταξιδέψουν μόνο σε μικρές αποστάσεις καθώς είναι δύσκολη η διείσδυση από τους τοίχους και πηγαίνουν από τις γωνίες γεγονός που καθιστά τον σχεδιασμό του 5G δύσκολο.

Η Qualcomm, το προσωπικό και το δίκτυο συνεργατών της ελπίζει ότι το X50 Chip θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα πως λειτουργεί το 5G Chip. Μετά ο σχεδιαστής του chip θα μπορεί να παρουσιάσει μια πιο ολοκληρωμένη version της τεχνολογίας στους μελλοντικούς σχεδιαστές της.

Μαζί με την είδηση του X50, η Αυστραλιανή εταιρεία Tesla δήλωσε ότι φτιάχνει ένα νέο δίκτυο gigabit-class LTE μέχρι το τέλος του έτους ενώ η Netgear έχει κυκλοφορήσει ένα νέο hotspot με ταχύτητες έως 1gigabit ανά δευτερόλεπτο. Τα τηλέφωνα θα είναι σε θέση να τρέξουν σε υψηλότερες ταχύτητες το 2017 αφού αναβαθμίσουν το δίκτυο τους.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS