ΑρχικήsecurityEcuador: Γιατί διέκοψε το internet στον Julian Assange

Ecuador: Γιατί διέκοψε το internet στον Julian Assange

Την Τρίτη το Ecuador επιβεβαίωσε ότι περιόρισε την πρόσβαση στο internet στον ιδρυτή του Wikileaks Julian Assange, αναφέροντας ότι οι πρόσφατες διαρροές επηρεάζουν τις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι επικαλούμενο την αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών σταμάτησε την πρόσβαση στο διαδίκτυο στον “ένοικο” της πρεσβείας της χώρας στο Λονδίνο..

“Τις τελευταίες εβδομάδες, το WikiLeaks έχει δημοσιεύσει πληθώρα εγγράφων, επηρεάζοντας την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση. “Ως εκ τούτου, ο Ισημερινός άσκησε το κυρίαρχο δικαίωμά του περιορίζοντας προσωρινά την πρόσβαση σε ορισμένες θέσεις από το ιδιωτικό δίκτυο επικοινωνιών εντός της Πρεσβείας του στο Ηνωμένο Βασίλειο.”Julian Assange

Σύμφωνα με το Wikileaks, ο Julian Assange έχασε την πρόσβαση στο διαδίκτυο αυτό το Σαββατοκύριακο, λίγο μετά τη δημοσίευση επικοινωνιών της Hillary Clinton με την Goldman Sachs. Την Τρίτη το πρωί, η ιστοσελίδα ανέφερε ότι η χώρα διέκοψε το Internet μετά την προτροπή του Υφυπουργού των ΗΠΑ John Kerry, ένας ισχυρισμός που αρνήθηκαν και η Αμερική και το Ecuador.

Παρ ‘όλα αυτά, το Ecuador δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένο στην παροχή πολιτικού ασύλου στον Assange, ο οποίος ζει στην πρεσβεία από το 2012 για να αποφύγει την σύλληψη και έκδοση για ένα υποτιθέμενο βιασμό που συνέβη στην Σουηδία.

“Ο Ισημερινός, σύμφωνα με την παράδοση της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των θυμάτων πολιτικών διώξεων, επιβεβαιώνει το άσυλο που χορηγεί στον Julian Assange και επαναλαμβάνει την πρόθεσή του να διασφαλίσει τη ζωή και τη σωματική του ακεραιότητα μέχρι να φτάσει σε ένα ασφαλές μέρος,” δήλωσε η χώρα.

“Η εξωτερική πολιτική του Ισημερινού ανταποκρίνεται στις κυρίαρχες αποφάσεις μόνη της και δεν υποκύψει στις πιέσεις από άλλα κράτη.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS