ΑρχικήinetApple: Tο 90% των φορτιστών που πωλούνται στο Amazon είναι απομιμήσεις

Apple: Tο 90% των φορτιστών που πωλούνται στο Amazon είναι απομιμήσεις

Έχει τύχει ποτέ να αγοράσετε έναν καινούριο φορτιστή της Apple από το Amazon? Λοιπόν προσέξτε ακόμη και εκείνους που επισημαίνονται ως γνήσιο προϊόν – σύμφωνα με πρόσφατη μήνυση που κατατέθηκε από την Apple το 90 τοις εκατό από αυτούς είναι πλαστοί.

amazon

Ο κατασκευαστής των iPhone αυτή τη στιγμή μηνύει μια εταιρεία που ονομάζεται Mobile Star LLC για παραβίαση εμπορικού σήματος, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία έχει «πλασάρει» πλαστούς φορτιστές της Apple ως αυθεντικούς. Προφανώς η Apple έχει αναρτήσει το κείμενο της αγωγής, στην οποία μηνύει την αγορά ενός αριθμού φορτιστών από την Mobile Star από το Amazon.

Όπως δείχνει το Screenshot παρακάτω, αυτοί οι φορτιστές περιγράφονταν ως αυθεντικά προϊόντα Apple που αποστέλλονταν και πωλούνταν από το Amazon.  Αλλά οι μηχανικοί αναφέρουν «ότι όταν τα προϊόντα ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να είναι ελλιπούς κατασκευής, κατώτερου σχεδιασμού, ανεπαρκούς ηλεκτρικής μόνωσης και τέλος να έχουν έλλειψη εξαρτημάτων». Δεν ήταν απλώς απομιμήσεις, ήταν επικίνδυνες απομιμήσεις – υπήρχε κίνδυνος φωτιάς ή ακόμη και ηλεκτροπληξίας των χρηστών τους.

Η Apple δήλωσε: «Οι καταναλωτές στηριζόμενοι στην φήμη της Amaz0n, δεν είχαν κανένα λόγο να υποπτευθούν ότι οι φορτιστές που πωλούνταν από το Amazon δεν ήταν αυθεντικοί. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους φορτιστές που πωλούνταν απευθείας από το Amazon.com ως γνήσια προϊόντα Apple, χρησιμοποιώντας τις εικόνες marketing των προϊόντων της  Apple».

Ως αποδεικτικό υλικό η Apple, περιγράφει την αγορά περισσότερων από 100 συσκευών iPhone, φορτιστών και καλωδίων που πωλούνταν ως γνήσια από τρίτους πωλητές μέσω της Amazon. Περιέργως η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 90 τοις εκατό των προϊόντων αυτών δεν ήταν γνήσια.

Η μήνυση αναφέρει ότι η Apple ειδοποίησε την Amazon για τους προβληματικούς φορτιστές που προέρχονταν από την Mobile Star. Σε μια δήλωση που αποστάλθηκε στην Macrumors, η  Amazon ανακοίνωσε ότι «έχει μηδενική ανοχή στην πώληση πλαστών προϊόντων, ότι λειτουργεί στενά με τους κατασκευαστές και τα εμπορικά σήματα και διώκει τους παραβάτες επιθετικά».

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS