ΑρχικήinetΠοιος είναι ο hacker του Dropbox και του LinkedIn;

Ποιος είναι ο hacker του Dropbox και του LinkedIn;

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες στον hacker Yevgeniy Aleksandrovich Nikulin, (29 χρονών Ρώσος υπήκοος) για τα hacking στις υπηρεσίες Dropbox, Formspring, και LinkedIn.

Ο Nikulin συνελήφθη στην Πράγα, της Τσεχικής Δημοκρατίας στις 5 Οκτωβρίου, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Interpol. Τα νέα της σύλληψής του κυκλοφόρησαν μόλις την περασμένη εβδομάδα, και οι αρχές, φέρεται να περιμένουν την απόφαση ενός τσέχικου δικαστηρίου για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
hacker

Σύμφωνα με τo κατηγορητήριο, ο Nikulin παραβίασε όλες τις παραπάνω επιχειρήσεις, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε πρόσβαση στο δίκτυο Dropbox από 14 Μάη του 2012 έως και τις 25 Ιουλίου του 2012, στο Formspring από 13 μέχρι και 29 Ιουνίου του 2012 και στο LinkedIn, από 3 έως και 4 Μαρτίου του 2012.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο Nikulin κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε διαπιστευτήρια που ανήκουν σε εργαζόμενους στο LinkedIn και στο Formspring, τα οποία χρησιμοποίησε για τα hacks.

O hacker φέρεται να έχει υποκλέψει δεδομένα από 68+ εκατομμύρια χρήστες του Dropbox και πάνω από 117 εκατομμύρια μέλη LinkedIn.

Μετά τη υποκλοπή των δεδομένων οι ερευνητές του FBI ανέφεραν ότι ο hacker συνεργάστηκε με τουλάχιστον τρεις ανώνυμους χρήστες για την διάθεσή τους στην μαύρη αγορά.

Το Radio Free Europe τονίζει τον πολυδάπανο τρόπο ζωής του Nikulin που χρηματοδοτούσε από τις hacking δραστηριότητές του. Ο απρόσεκτος και επιδειξίας hacker αγόρασε πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, ακριβά ρολόγια, και ταξίδευε σε όλη την Ευρώπη.

Σε μια συνέντευξη μάλιστα που έδωσε στην ρώσικη ιστοσελίδα AutoRambler, ο Nikulin παραδέχτηκε ότι είναι ιδιοκτήτης ενός Lamborghini Huracan, ενός Bentley, ενός Continental GT, και μιας Mercedes-Benz G-Class.

Αμερικανοί αξιωματούχοι χρεώνουν τον Nikulin με τρεις εισβολές σε υπολογιστές τρίτων, δύο κατηγορίες για μετάδοση πληροφοριών και κώδικα εκ προθέσεως, για το ότι προκάλεσε ζημιές σε προστατευμένο υπολογιστή, δύο κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας, για την εμπορία στοιχείων μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υπολογιστές, και για συνωμοσία.

Οι μέγιστες ποινές για κάθε κατηγορία θα μπορούσαν να αποφέρουν στο Nikulin μέχρι 32 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Παρακάτω είναι ένα βίντεο της σύλληψης του Nikulin που κυκλοφόρησε από την Τσεχική αστυνομία μετά τη σύλληψή του.

https://www.youtube.com/watch?v=FQVm2-BEVAI

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS