ΑρχικήinetΜετά τη θύρα για ακουστικά, η Apple αφαιρεί και το Escape

Μετά τη θύρα για ακουστικά, η Apple αφαιρεί και το Escape

macbook-pro-leak-695x336-Escape

Η Apple είχε βάλει σκοπό να αφαιρέσει μια για πάντα όλα τα παραδοσιακά πράγματα στα smartphones και τα laptops. Αρχής γενομένης με το iPhone 7, από το οποίο αφαίρεσε το βύσμα ακουστικών 3,5 χιλιοστών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τα ακουστικά Type-C. Τώρα, φήμες λένε ότι το νέο Macbook Pro που θα ανακοινωθεί αύριο δεν θα έχει το παραδοσιακό πλήκτρο Escape στο πληκτρολόγιο του.

Το πληκτρολόγιο του MacBook Pro θα έρθει με ένα νέο Magic Toolbar που είναι ουσιαστικά μια οθόνη αφής που σας επιτρέπει να εκτελέσετε μια ευρεία ποικιλία εργασιών, ενώ εμφανίζει επίσης πληροφορίες που σχετίζονται με ορισμένες δραστηριότητες, όπως το Apple Pay.

Όμως, αν και η προσθήκη του Magic Toolbar είναι η πιο εντυπωσιακή αλλαγή, υπάρχει και κάτι άλλο λίγο απρόσμενο. Θυμάστε το πλήκτρο Escape στην πάνω αριστερή γωνία; Ξεχάστε το! Γιατί το πλήκτρο Escape δεν υπάρχει πια και δεν είναι πλέον παρόν στο πληκτρολόγιο.

Με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι η Apple έχει αφαιρέσει το πλήκτρο Escape πλήρως στα νέα MacBook Pro. Όλως περιέργως, υπάρχει τώρα ένα κουμπί διαγραφής εκεί, το οποίο είναι ουσιαστικά το backspace, αλλά με διαφορετικό όνομα. Το δεύτερο κουμπί που έχει χαθεί είναι το κουμπί τροφοδοσίας. Το νέο πληκτρολόγιο διαθέτει Touch αναγνωριστικό που έχει τοποθετηθεί δίπλα στην οθόνη OLED που χρησιμοποιείται από το Magic Tool. Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες Macbook Pro να συνδέονται στο λειτουργικό σύστημα, καθώς και να επικυρώνουν τις πληρωμές της Apple Pay.

Ωστόσο, το παραδοσιακό κουμπί λειτουργίας λείπει. Είναι πλέον σαφές ότι οι χρήστες Macbook Pro πρέπει να χρησιμοποιούν Touch ID ή έναν διαφορετικό τρόπο για να ενεργοποιούν το φορητό υπολογιστή τους.

Επιπλέον, η Apple έχει προσθέσει επίσης την επωνυμία MacBook Pro στο κάτω μέρος της οθόνης, προκειμένου πιθανόν να κάνει τη συσκευή να ξεχωρίζει, αλλά μένει να δούμε αν όλα τα μοντέλα θα έχουν παρόμοια επωνυμία ή όχι.

Υπάρχουν επίσης φήμες ότι το νέο MacBook Pro θα μπορούσε να αφαιρέσει τις τυπικές θύρες USB και την υποστήριξη κάρτας SD. Αυτό θα είναι οδυνηρό ακόμα και για τους πιο hardcore fanboys της Apple. Μένει να δούμε, κατά πόσο οι χρήστες θα αποδεχτούν τις νέες τροποποιήσεις της Apple.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS