ΑρχικήinetGoogle Fiber: Μείωση προσωπικού καθώς γίνεται ασύρματο.

Google Fiber: Μείωση προσωπικού καθώς γίνεται ασύρματο.

 Σύμφωνα με πληροφορίες η Access που αποτελεί τμήμα της Alphabet και διαθέτει Google Fiber θα προβεί σε μειώσεις προσωπικού και αντικατάσταση του CEO της με σκοπό την εύρεση οικονομικότερου τρόπου παράδοσης διαδικτυακών υπηρεσιών σε νέες πόλεις.Google Fiber - Google Fiber

Ο τωρινός CEO της εταιρείας, Craig Barratt,  γνωστοποίησε την είδηση μέσω του blog του αναφέροντας πως πλέον θα προσφέρει μόνο συμβουλευτική υποστήριξη. Παρότι δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα απολυθούν, η Ars Technica υπολογίζει το 9% της εταιρείας. Το προσωπικό αυτό θα προέρχεται από γραφεία τοπικών περιοχών που ανήκουν στην Access και επρόκειτο να παρείχε υπηρεσίες Google Fiber.

Οι εννιά περιοχές στις οποίες η Access σκοπεύει να τερματίσει την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών μέχρι να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος παροχής είναι το Los Angeles, Dallas, Tampa, Jacksonville, Portland, Phoenix, San Diego, San Jose, και το Oklahoma City. Οι περιοχές όμως Chicago, San Francisco, Irvine, San Antonio, Huntsville και μελλοντικά  Louisville ίσως γνωρίσουν κάποια ανάπτυξη.

Η Access εργάζεται πάνω στην παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών εδώ και έξι χρόνια αλλά έχει καταφέρει να την ενσωματώσει μόνο σε οχτώ τοποθεσίες. Σύμφωνα με φήμες αυτό πιθανόν να οφείλεται στην τεράστια πίεση που ασκεί η Alphabet στην εταιρεία για γρήγορη ανάπτυξη αλλά παράλληλα και υψηλές οικονομικές εισφορές.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον της Access έγκειται  στην ασύρματη δικτύωση. Τον Ιούνιο προχώρησε στην εξαγορά του Webpass internet provider με αποτέλεσμα να προσφέρει δικτυακές υπηρεσίες στα σπίτια μέσω του over-the-air gigabit internet. Ουσιαστικά, θα παρέχονται υπηρεσίες fiber χωρίς να υπάρξει κίνδυνος αναπτυξιακών εμποδίων.

Πάντως, ο CEO, Craig Barratt, δεν έκανε καμία νύξη στο ποιος θα αναλάβει την θέση του στην Access μετά την αποχώρηση του.Google Fiber

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS