ΑρχικήinetΠροσοχή! Το iPhone παραβιάζεται μόνο με το άνοιγμα μιας εικόνας

Προσοχή! Το iPhone παραβιάζεται μόνο με το άνοιγμα μιας εικόνας

Τι είναι χειρότερο από το να γνωρίζεις ότι αθώα αρχεία JPEG, PDF ή αρχεία γραμματοσειράς μπορούν να επισκιάσουν το iPhone σου, iPad ή iPod?

iPhone

Ναι οι attackers μπορούν να προσβάλουν ευάλωτες συσκευές iOS της Apple από απόσταση, και το μόνο που πρέπει να κάνουν για να το καταφέρουν είναι να σας ξεγελάσουν να δείτε μια κακόβουλα δημιουργημένη εικόνα JPEG ή ένα κακόβουλο αρχείο PDF μέσω μιας ιστοσελίδας ή ενός email, το οποίο θα μπορούσε να τους επιτρέψει να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στο σύστημα μας.

Αυτό είναι ένα φοβερό ελάττωμα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι η Apple έχει κυκλοφορήσει την τελευταία έκδοση για το λειτουργικό σύστημα του κινητού της, το iOS 10.1, για να αντιμετωπίσουν τα iPhones και iPads αυτό τον κακόβουλο κώδικα, μαζί με μια σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων.

Έτσι οι χρήστες που τρέχουν παλαιότερες εκδόσεις του iOS συνιστάται να ενημερώσουν τις συσκευές τους με το iOS 10.1 το συντομότερο δυνατόν.

Εκτός από τον κακόβουλο κώδικα το iOS 10.1 περιλαμβάνει και ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση 11 κενών ασφαλείας στο firmware του iPhone, iPad και iPod Touch.

Για να κάνετε Update στην iOS συσκευή σας ακολουθείτε τις οδηγίες:  Settings → General → Software Update.

Η Apple επίσης έχει κυκλοφορήσει Update ασφαλείας για Mac υπολογιστές, Apple ρολόγια και Apple τηλεοράσεις για να είναι σίγουρη οτι προστατέυσει όλα τα προιόντα της.

Οπότε, στους χρήστες Mac συνιστάται να κάνουν Update στο σύστημα τους το macOS Sierra (10.12.1), στους Apple Watches χρήστες το watchOS 3.1 λογισμικό και τέλος στους χρήστες των Apple TVs να ενημερώσουν τις τηλεοράσεις τους με την τελευταία έκδοση tvOS 10.0.1.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS