ΑρχικήsecurityNέα στοιχεία στο φως για την επίθεση DDoS που «έριξε» το διαδίκτυο

Nέα στοιχεία στο φως για την επίθεση DDoS που «έριξε» το διαδίκτυο

Πριν από λίγες ημέρες μια επίθεση DDoS ευρείας κλίμακας έπληξε εκατοντάδες ιστοσελίδες υψηλής επισκεψιμότητας, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, CNN, BBC, Netflix, Reddit, Twitter, Spotify, και eBay. Η επίθεση, η οποία έκανε το διαδίκτυο να “γονατίσει”, είχε στην πραγματικότητα σαν επίκεντρο τη Dyn, μια εταιρεία που διαχειρίζεται κρίσιμα τμήματα των υποδομών του διαδικτύου.


Attack DDoS

Ο Scott Hilton, διευθυντικό στέλεχος της Dyn, σε σημερινή του δήλωση αποκαλύπτει ότι ένα botnet αποτελούμενο από περίπου 100.000 ευπαθείς IoT συσκευές μολυσμένες με το Mirai malware, ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από τις επιθέσεις DDoS που έπληξαν την εταιρεία.

Το περασμένο Σάββατο η Dyn, σε ανακοίνωσή της σχετικά με το περιστατικό, επιβεβαίωσε ότι ένα ισχυρό botnet αποτελούμενο από παραβιασμένες συσκευές που είχαν μολυνθεί με το Mirai, συμμετείχε στις επιθέσεις.

Εχθές, σε μια δεύτερη δήλωση σχετικά με το ζήτημα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι έπειτα από ανάλυση του DDoS traffic κατάφερε να εντοπίσει περισσότερες από 100.000 πηγές κακόβουλου traffic, το οποίο προερχόταν από συσκευές που ελέγχονταν από το Mirai malware.

H Dyn χτυπήθηκε από επίθεση DDoS DNS

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση έγιναν σήμερα γνωστές, με τον Hilton να αναφέρει ότι οι επιτιθέμενοι ξεκίνησαν την επίθεση DDoS χρησιμοποιώντας DNS TCP και UDP πακέτα. Παρότι ο συγκεκριμένος τύπος επίθεσης είναι ιδιαίτερα απλοϊκός, οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να συντρίψουν τα μέτρα προστασίας της Dyn και να προκαλέσουν τον όλεθρο στα εσωτερικά της συστήματα.

Δεδομένου ότι η επίθεση στόχευε την υπηρεσία managed DNS της Dyn, η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες στο να διακρίνει τα νόμιμα DNS queries από τα junk DNS data που στάλθηκαν μέσω της επίθεσης. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία managed DNS απέτυχε τόσο οικτρά, θέτοντας εκτός λειτουργίας μεγάλο μέρος του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να “πέσουν” και ιστοσελίδες που χρησιμοποιούσαν την Dyn για τη διαχείριση των DNS Servers τους, όπως Reddit, Imgur, Twitter, GitHub, Paypal κ.α.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε το πραγματικό μέγεθος της επίθεσης, όμως αρκετοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ξεπερνά ενδεχομένως ακόμη και την μεγαλύτερη επίθεση DDoS που έχει σημειωθεί έως σήμερα, μεγέθους 1,1 Τbps.

Ο Ηilton ανέφερε ότι η Dyn συνεργάζεται τώρα με τις αρχές επιβολής του νόμου για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS