ΑρχικήinetLG: Αποτίμηση τρίτου τριμήνου

LG: Αποτίμηση τρίτου τριμήνου

 Η LG πρόσφατα δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της χρονιάς και απ’ ότι φαίνεται δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Σημειώνει μείωση 3,7% λόγω της χαμηλής πώλησης των  smartphone συσκευών της.lgg

Στο διάστημα μεταξύ Ιούλιο – Σεπτέμβριο τα κέρδη της έφτασαν τα 250,9 εκατομμύρια, τα μισά δηλαδή από τα κέρδη του δεύτερο τριμήνου. Τα ίδια σχεδόν κέρδη είχε το περσινό τρίμηνο γεγονός που δείχνει καμία ανάπτυξη.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου μειώνονται ανά 5,7% κάθε χρόνο οδηγώντας σε απώλεια 405 εκατομμυρίων και κάνοντας το τρέχον τρίμηνο το έκτο στη σειρά οικονομικής δυσφορίας στις πωλήσεις smartphones.

Η εταιρεία αποδίδει την απώλεια αυτή τόσο στις χαμηλές πωλήσεις προηγούμενων συσκευών smartphone όσο και στα έξοδα της πάνω σε δραστηριότητες βελτίωσης την επιχειρηματικής δομής.

Στόχος της για το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο ( Οκτώβρης – Δεκέμβρης ) είναι η επικερδέστερη δυνατή προώθηση του νέου της smartphone V20 καθώς και η βελτίωση των X και S σειρών της με σκοπό την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού πλάνου βελτίωσης των κινητών συσκευών της.LLL

Η κυκλοφορία του V20 ανακοινώθηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου και είχε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα έγινε διαθέσιμο σε τρίτα καταστήματα λιανοπώλησης  και σε αμερικάνικους φορείς. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το V20 εμφανίζει ισχυρές  προδιαγραφές και εξαιρετικό σχεδιασμό. Μένει να το δούμε λοιπόν στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου αν θα αποδώσει και στην γλώσσα της οικονομίας.

Κλείνοντας, μπορεί η LG να μην έχει ικανοποιητική οικονομική απόδοση στις πωλήσεις κινητών συσκευών, δεν  ισχύει όμως το ίδιο στις συσκευές οικιακής χρήσης και τις τηλεοράσεις που όπως δείχνουν τα νούμερα ανεβάζουν αρκετά ψηλά τον πήχη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS