ΑρχικήUpdatesQuantum: Επιτέλους, ο Mozilla ανανεώνει το browser engine

Quantum: Επιτέλους, ο Mozilla ανανεώνει το browser engine

To ίδρυμα Mozilla φέρεται να αναπτύσσει αυτή τη στιγμή ένα νέο browser engine που ονομάζεται Quantum. Ο νέος κινητήρας του browser θα πάρει μέρη από το project Servo για να δημιουργήσει ένα νέο πυρήνα για τον browser Firefox, όπως αποκάλυψε χθες ο David Bryant, επικεφαλής της Πλατφόρμας Μηχανικών του Mozilla.

Ο νέος κινητήρας θα αντικαταστήσει το αρχαίο Gecko, που είναι ο κινητήρας που χρησιμοποιεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Firefox. Ο Bryant ανέφερε ότι ο Mozilla ελπίζει να ολοκληρώσει τη μετάβαση στο Quantυm μέχρι το τέλος του 2017.quantum

Οι πρώτες εκδόσεις του Qυantum θα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε στοιχεία από το Servo, μια μηχανή περιήγησης που Mozilla που αναπτύσσετε τα τελευταία χρόνια.

Το browser engine Servo είναι γραμμένο σε Rust, μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιούργησε ο Mozilla επίσης τα τελευταία χρόνια. Ο Bryant ανέφερε ότι το Quantum θα χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη Rust στη βάση του κώδικα του.

Έτσι το επερχόμενο έτος, ο Mozilla θα αρχίσει να προσθέτει σιγά σιγά στο Gecko συστατικά από το project Servo σε κάθε νέα έκδοση, αφαιρώντας παράλληλα τον αρχαίο κώδικα του Gecko, αφήνοντας το engine Quantum στη θέση του.

Ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη πια η αλλαγή, είναι ότι το Gecko αναπτύχθηκε σε μια εποχή που οι υπολογιστές έτρεχαν με single-core επεξεργαστές.

Εν τω μεταξύ, οι περισσότεροι υπολογιστές αλλά και τα κινητά τηλέφωνα τρέχουν πια σε multi-core αρχιτεκτονικές, και χρησιμοποιούν ισχυρές κάρτες GPU που επιτρέπουν καλύτερη απόδοση και καλύτερα γραφικά.

Ο Bryant ανέφερε ότι το Quantum θα αναπτυχθεί έχοντας αυτές τις εξελίξεις κατά νου, και θα φέρει καλύτερες αποδόσεις κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, και αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο.

Αναφέρει, επίσης, ότι μια αλλαγή στον κώδικα Rust θα βελτιώσει επίσης τη συνολική ασφάλεια του browser. Το ίδρυμα Mozilla άρχισε να χρησιμοποιεί τα πρώτο συστατικά γραμμένα με Rust από τον Firefox 48.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS