ΑρχικήsecurityΑλλαγή του DMCA επιτρέπει το hacking

Αλλαγή του DMCA επιτρέπει το hacking

Άλλαξε ο DMCA (ο γνωστός νόμος Digital Millennium Copyright) και όπως φαίνεται το penetration testing ή δοκιμές διείσδυσης γίνονται νόμιμα… Υπό όρους… Με καθυστέρηση ένα χρόνο, το Κογκρέσο των ΗΠΑ δημοσίευσε την Παρασκευή μια ενημερωμένη λίστα εξαιρέσεων στις απαγορεύσεις του Digital Millennium Copyright Act που αφορούν την παράκαμψη σε ψηφιακούς ελέγχους.

Αυτές οι εξαιρέσεις αφορούν την παράγραφο 1201 του DMCA και περιγράφουν τις συνθήκες υπό τις οποίες κάποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση, να αντιγράψουν και να χειριστούν πνευματικά δικαιώματα ψηφιακού περιεχομένου, χωρίς το φόβο παραβίασης.penetration-testing DMCA

Από το 2003, η διαδικασία θέσπισης νέων κανονισμών του DMCA πραγματοποιείτε κάθε τρία χρόνια. Αλλά “το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Κογκρέσου παράνομα και χωρίς λόγο προκάλεσε την καθυστέρηση ” σύμφωνα με τον δικηγόρο του Electronic Frontier Foundation (EFF) κ. Kit Walsh.

Σύμφωνα με τον Walsh, οι αντίπαλοι των εξαιρέσεων του νόμου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν από την νομιμότητα της δυνατότητας αντίστροφης μηχανικής, κάτι που οδήγησε την Υπηρεσία Πνευματικών Δικαιωμάτων να καθυστερήσει αυτές τις εξαιρέσεις για ένα χρόνο.

Οι εξαιρέσεις αφορούν:

Η χρήση αντιγράφων και streaming video σε εκπαιδευτικά και ντοκιμαντέρ πλαίσια.
Η χρήση των ηλεκτρονικών λογοτεχνικών έργων σε συνδυασμό με υποστηρικτικές τεχνολογίες.
Το Jailbreaking se τηλέφωνα και ταμπλέτες που επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα ή την κατάργηση ανεπιθύμητου λογισμικού.
Οι προσπάθειες για την πρόσβαση (hacking) στο λογισμικό του αυτοκινήτου.
Οι προσπάθειες πρόσβασης σε video games που δεν λειτορυγούν.
Οι προσπάθειες παράκαμψης ελέγχων υλικών 3D εκτυπωτή.
Οι προσπάθειες από ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα από τις προσωπικές ιατρικές τους συσκευές.
Προσπάθειες να αντίστροφης μηχανικής λογισμικού (reverse-engineer) για έρευνα σε θέματα ασφάλειας.

“Η νέα προσωρινή εξαίρεση είναι μια μεγάλη νίκη για τους ερευνητές ασφάλειας και για τους καταναλωτές που θα επωφεληθούν από την αύξηση των ελέγχων της ασφάλειας των προϊόντων που χρησιμοποιούν,” δήλωσε ο Aaron Alva, Tech Policy Fellow στο Federal Trade Commission.

Φυσικά οι ερευνητές ασφαλείας θα πρέπει να συνεχίσουν να μένουν μακριά από ηλεκτρονικές απάτες και καταχρήσεις του νόμου. Επιπλέον, οι όροι της απαλλαγής διευκρινίζουν ότι το reverse-engineering ή το deobfuscating code θα πρέπει να “πραγματοποιούνται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, ώστε να αποφεύγονται τυχόν βλάβες σε άτομα ή στο κοινό.”

Επιπλέον, κάθε πληροφορία που αποκτήθηκε από κάποια τέτοια δραστηριότητα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση της ασφάλειας της συσκευής που εκτελέστηκε ο κώδικας ή την ασφάλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τη συσκευή. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα πρέπει να διατηρούνται κατά τρόπο ώστε να αποφεύγεται η διευκόλυνση της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

“Έτσι, αν κάποιος πληροί όλες τις προϋποθέσεις, αυτή η προσωρινή εξαίρεση του επιτρέπει δοκιμάσει αν μια συνδεδεμένη τοστιέρα θα μπορούσε να κάψει κουλούρι σας μετά από παρέμβαση τρίτου εξ αποστάσεως”, ανέφερε ο Alva. “Αλλά, φυσικά, δεν επιτρέπει σε κανέναν να κλέψει την τοστιέρα, να κάνει hacking στην τοστιέρα του γείτονα, ή να κάψει τοστιέρες.”

Από την πλευρά του, ο EFF θα προτιμούσε να δει την όλη διαδικασία θέσπισης κανόνων του DMCA να καταρρέει.

“Η παράγραφος 1201 του DMCA και η όλη διαδικασία θέσπισης κανόνων, δημιουργούν αντισυνταγματικούς περιορισμούς στην ομιλία, και πρέπει να καταργηθούν από δικαστήριο ή να καθοριστούν από το Κογκρέσο,” δήλωσε ο Walsh.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS