ΑρχικήReviewsH Toyota μετατρέπει το smartphone σας σε κλειδί αυτοκινήτου

H Toyota μετατρέπει το smartphone σας σε κλειδί αυτοκινήτου

Η Toyota εφηύρε μια συσκευή με δυνατότητα Bluetooth που ονομάζεται Smart Key Box και που επιτρέπει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν τον κινητήρα του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας απλά το smartphone τους.

Toyota

Η συσκευή είναι πιλοτική και προορίζεται περισσότερο για την αγορά του car-sharing. Φανταστείτε ένα ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου που θέλει να δανείσει το αυτοκίνητό του έναντι κάποιας αμοιβής.

Μπορεί να εγκαταστήσει το Smart Key Box στο ταμπλό του αυτοκινήτου του χωρίς να απαιτηθεί να κάνει καμμία άλλη τροποποίηση.

Ο ενοικιαστής από την μεριά του στέλνει έναν κωδικό μέσω μίας εφαρμογής για να μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή. Όταν το smartphone του ενοικιαστή είναι κοντά όχημα, οι κωδικοί επικυρώνονται μέσω Bluetooth, διαδικασία παρόμοια με τα έξυπνα κλειδιά αυτοκινήτων.

Ο χρόνος και η περίοδος που ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στο Smart Key Box ρυθμίζεται και διαχειρίζεται από την Toyota, ο οποίος βασίζεται στο χρόνο ενοικίασης του οχήματος.

skb3

Η Toyota σχεδιάζει να διαθέσει αυτή τη νέα τεχνολογία για δοκιμή την ερχόμενη χρονιά, σε περιορισμένη πιλοτική κλίμακα στο Σαν Φρανσίσκο, σε συνεργασία με μία υπηρεσία car-sharing peer-to-peer που ονομάζεται Getaround. Και σύμφωνα με το Rauters, την περασμένη εβδομάδα, η Getaround έλαβε επένδυση $ 10 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα ταμείο που ελέγχεται από την Toyota.

Το ταμείο ξοδεύει κυρίως χρήματα για την τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, αλλά η επένδυση στην Getaround είναι ένα σημάδι ότι η Toyota ενδιαφέρεται για την επέκταση της στην αγορά του car-sharing.

Όσο αναφορά την πιλοτική δοκιμή, μόνο οι άνθρωποι που κατέχουν το νέο Prius ή οποιοδήποτε μοντέλο Lexus μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS